2. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO reisikahjude arv jätkas mais kasvamist

Mais registreeris ERGO 2003 kahjujuhtumit, mida on 27% enam kui mullu samal ajal. Kasvu ajendasid 300% kasvanud reisikahjuteated ja sõidukite klaasikahjude sagenemine 32%. Mais suurenes ka reisikindlustuse müük kaks korda.

Võrreldes tavapärasega laekus tänavu mais 337 reisikahjuteadet, mida on neli korda rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Valdava osa moodustavad neist reisitõrkekahjude teated, teatas ettevõte.

Mais laekunud kahjuteadetest enamuse moodustasid tavapäraselt kaskokahjud, millest teatati mais 986 korral ehk 23% enam kui aasta varasemalt. Kaskokahjudest valdav osa on tingitud teetööde ajale iseloomulikest klaasikahjudest. Varakahjudest anti ERGOle mais teada 115 korral, milles enamik olid tavapäraselt põhjustatud veeavariidest.

ERGO Kindlustus hüvitas 2010. aasta mais  üle 2 300 kahjujuhtumi ligi 44 miljoni krooni ulatuses. Käesoleva aasta esimese viie kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid kokku 107 miljoni krooni ulatuses, mis on 15% võrra vähem kui möödunud aastal samal perioodil.        

Mais kasvas enim ehk neli korda reisikahjude hüvitiste arv ja summa. Kokku hüvitas ERGO mais 333 reisikahjut enam kui 2 miljoni krooni ulatuses. Hüvitiste summa kasvas mais ka kodukindlustuses 64% ja kaskokindlustuses 16%. Mais hüvitas ERGO 105 kodukindlustuskahjut 3,2 miljoni krooni ulatuses ja 1196 kaskokahjut 20,2 miljoni krooni ulatuses.  

Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus 2010. aasta mais 60 miljonit krooni, mis on 5,8% vähem kui 2009. aasta mais. Aasta algusest on ERGO kindlustusmakseid kogunud 229 miljonit krooni eest.        

Suurem osa kindlustusmaksetest laekus mais kaskokindlustusest ja liikluskindlustusest, vastavalt 20 miljonit krooni ja 17 miljonit krooni. Suurima kasvu tegi mais reisikindlustusmaksete laekumine. „Tänu edukalt käivitunud koostööle reisibüroode, airBalticu ja Euroopa suurima reisikindlustaja ERVga on ERGO suurendanud ligi kaks korda reisikindlustuse müüki ning tõusnud turul neljandast pakkujast teiseks,“ märkis ERGO juhatuse liige Marek Zacek. Mais laekus ERGOle reisikindlustusmakseid 1,8 miljoni krooni eest, mis on ligi kaks korda enam kui aasta varem samal ajal. Alates maist vahendab ERGO reisikindlustust ka Estonian Air.

ERGO Kindlustuse AS pakub vara kindlustamise terviklahendust nii eraisikutele kui ettevõtetele. ERGO teenindab Eestis 130 000 klienti, olles kahjukindlustusturul suuruselt teine selts. ERGO Kindlustus kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab ligi 40 miljonit klienti enam kui 30 riigis. ERGO Kindlustusgrupi ainuaktsionär Munich Re. 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474