14. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ergo ümardab hüvitised ja maksed kliendi kasuks

Tuleva aasta 1. jaanuarist eurole üleminekul ümardab ERGO kindlustusmaksed ja -hüvitised kliendi kasuks, kehtima jäävad kõik senised kindlustuslepingute tingimused.

Kindlustuslepingute kõik dokumendid sõlmib ERGO kuni aasta lõpuni kroonides. Alates 01.01.2011. a. toimub kindlustuslepingute sõlmimine juba eurodes. Kliendil on õigus tasuda kindlustusmakset kuni 15. jaanuarini 2011. a ka kroonides, teatas ettevõte.

Euro tulek ei muuda kindlustuslepingute tingimuste (sh kokkulepitud summade) kehtivust. Enne 01.01.2011 sõlmitud kindlustuslepingut täidab ERGO, lähtudes kehtestatud krooni ja euro kursist  - 15,6466.

Kindlustuslepingutel, mis on väljastatud enne 01.01.2011 ja millel ei ole poliisil toodud vasteid eurodes, ning kahjude puhul, mis on juhtunud enne 01.01.2011 kehtivad järgmised reeglid:

1. Euro summad ümardatakse 1 euro sendi täpsuseni vastavalt matemaatilistele ümardamisreeglitele.

2. Juhul, kui ümardamise tulemusel ei teki täpset vastet euro sentides, siis leitakse vaste alati kliendi kasuks, st:- kindlustusmaksed ja omavastutused kahjude korral ümardatakse allapoole;- kindlustussummad ja kindlustushüvitised ümardatakse ülespoole.

Harjutamaks kliente euro tulekuga, kuvab ERGO alates 01.07.2010 kaskokindlustuse, kodukindlustuse ja liikluskindlustuse hinnakalkulaatorites kindlustusmakseid paralleelselt nii kroonides kui ka eurodes. Samuti kuvab ERGO reisikindlustuse iseteeninduskeskkonnas kindlustusmaksed nii kroonides kui ka eurodes. Juulikuu jooksul lisab ERGO ka makseteatistele kindlustusmakse suuruse paralleelselt eurodes.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474