27. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink Takso juht: karistusregister mulle ei meeldi

Karistuste registri loomine tekitab paljudes inimestes huvi, kuid mulle see isiklikult ei meeldiks, ütles Tallink Takso juht Alger Holzmann.

"Näiteks nooruses on neid (liiklusrikkumisi – toim) uljaspäisuse tõttu rohkem. Hiljem võib-olla neid nii palju enam ei tule," põhjendas ta. Seoses sellega peaks Holzmanni hinnangul olema kehtestatud periood, mil rikkumised registrist kaoks. Ta tõi näiteks, et kiiruse ületamine võiks olla registris lühiajalisem märge, kuid purjus peaga auto juhtimine kehtida pikemalt.

"Purjus peaga juhtimine on eriti raske liiklusrikkumine, seal võib olla periood pikem. Ma täpselt ei oska öelda, kuidas see skeem üles ehitada," märkis Holzmann.

Ka temal endal on varasemast ajast paar rikkumist hingel. "Ma arvan küll, aga kas need on nüüd nooruseuljusest või olen ennast korraks võib-olla ära unustatud," rääkis Holzmann.

Samas nentis taksofirma juht, et avalikkuse huvi karistuste registri vastu oleks suur. "Huvi tekib kindlasti väga paljudel inimestel," ütles Holzmann. Küll ütles ta, et inimese töölevõtmisel ei tohiks varasemaid seaduserikkumisi üle tähtsustada. "Ei saa ainult selle põhjal inimest hinnata," lisas Holzmann.

Justiitsministeeriumis valminud seaduseelnõu jõustumisel saaksid kindlustajad ligi pääseda isikute liiklusrikkumistele ja seetõttu võiksid nad korduvalt liiklusseadust rikkunud isikutele määrata kopsakama kindlustusraha.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474