18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koerte kindlustamine kasvas aastaga 65%

Seitsme kuuga on If Kindlustuses koerte kindlustamine eelmise aasta sama ajaga võrreldes kasvanud 65% võrra. If pakub koera ja kassi kindlustust alates 2007. aasta lõpust.

Ifi varakindlustuse vanemtootejuht Merko Kimsto sõnul pole tõelised loomasõbrad vaatamata majanduslangusele oma lemmikute kindlustustundelt kokku hoidnud, vaid tunnevad järjest kasvavat huvi loomade kindlustamise vastu.

"Lemmikloom on perekonnaliige ja tema heaolu eest soovitakse võimalikult hästi hoolt kanda. Nii mõnedki loomaomanikud peavad oma koera või kassi kindlustamist olulisemaks, kui näiteks endale õnnetusjuhtumikindlustuse soetamist," lisas Kimsto.

Ifis kindlustatakse iga päev mitu lemmiklooma, üle 90% kõikidest Ifi koera ja kassi kindlustuse lepingutest on sõlmitud koerte kindlustamiseks. Populaarseimad tõud on saksa lambakoer, labradori retriiver ja kuldne retriiver. Lisaks puhtatõulistele saab Ifis kindlustada ka tõupaberiteta loomi.

Ifi klientidel on tänaseks toimunud üle 400 lemmiklooma kahjujuhtumi, mille eest If on kokku maksnud ligikaudu 1,5 miljonit krooni hüvitisi. 90% kahjudest on olnud seotud looma haigestumise või õnnetuse ning sellest tulenevate ravikuludega, samuti on olnud varguse ja kadumise juhtumeid ning paarkümmend looma hukkumist. Ifi statistika põhjal on suurim väljamakstud hüvitis ületanud 50 000 krooni.

"Kui loomaomanikul napib ootamatu õnnetusjuhtumi järel näiteks raha lemmiku ravimiseks, siis kindlustuse eesmärk ongi pakkuda meelerahu, et ei peaks valima looma magamapanemise või laenu võtmise vahel," selgitas Kimsto.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474