1. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jordaania minister: oleme huvitatud oma põlevkivimaardlate kasutamisest

Ida-Virumaad külastas täna Jordaania energeetika- ja maavarade minister Khalid Irani, kelle sõnul on Jordaania vägagi huvitatud oma põlevkivimaardlate kasutamisest, vahendas Aktuaalne Kaamera.

1953. aastal Eestis kasutusele võetud ning oluliselt edasi arendatud Enefit tehnoloogia peaks jõudma ka Jordaaniasse, ainsasse Araabia riiki, mis nafta- ja gaasivarudest ilma jäänud, kuid mis on põlevkivivarude poolest maailma viie rikkama riigi hulgas.

"Me impordime 96 protsenti energiast, aga me tahame kasutada oma ressursse, eriti põlevkivi. Eestil on sellel alal väga huvitavad kogemused ja me tulime siia, et nendega tutvuda ning uurida võimalusi, kuidas siinseid teadmisi Jordaanias kasutada,“ rääkis Khalid Irani.

Khalid Irani ütles, et põlevkivi kasutuselevõtt on üks võimalus riigienergiasõltuvust vähendada, kuid Jordaanias uuritakse ka taastuvenergeetika ja tuumaenergeetika võimalusi.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474