2. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotis Elmar Lepp vallutab Tallinna

Jaanuaris eraisiku pankrotini jõudnud Pärnu ärimees Elmar Lepp plaanib ehitada Tallinna 75 miljoni krooni eest kaheksakorruselise korterelamu, mille jaoks pool investeeringust on juba olemas.

"Midagi tavalist ma ei kavatse teha, vaid midagi erilist," rääkis Lepp ning tõi näiteks Pärnu veetorni.

Lepp kinnitas, et kui kõik sujub plaanipäraselt, alustatakse tuleva aasta jaanuaris Tallinnas uue kaheksakorruselise korterelamu ehitust, mille maksumus on 75 miljonit krooni. "Mina tegelen rohkem äri loomingulise poolega, otsin asukohti ja ideid ning minu partner tegeleb finantspoole ja investorite leidmisega," lisas ta.

Esimese korterelamu asukohta ei tahtnud Lepp avaldada, kuid kinnitas, et kõik projektid on planeeritud Tallinna – nii kesklinna kui ka sealt kaugemale. "Oluline on, et linnas sees, kuna Tallinna lähistel asuvates elurajoonides ei ela inimesed ei maal ega linnas ning kulutavad mõttetult palju bensiinile," põhjendas ta.

Ehteäri on puhkuseks

Lepp kinnitas, et pole ka ehteärist loobunud. "Ikka tegelen, see on täielik nauding!" ütles ta. "Puhkus ja vaheldus närvilisele kinnisvaraärile," lisas ta.

Lepa partner, kes tegeleb kinnisvara projektide asjaajamise ja finantspoolega, ei soovinud oma nime avalikustada enne, kui esimese korterelamu ehitusega seonduv on sada protsenti kindel. "Praegu käivad esimese projekti teemal läbirääkimised omanikuga. Võib öelda, et asi saab teoks. Asjade käik on juba korraldatud ning nädala-pooleteisega saavad juriidilised asjad korda," kinnitas partner.

"Otsime ka investoreid, kuid üle poole 75 miljoni krooni suurusest investeeringust on juba olemas. Tegemist on välismaise investoriga, aga proovime Eestis pankadega ka läbi rääkida. Tõenäoliselt teine finantseeringu pool tuleb Eestist," kommenteeris ta.

Arco Vara juhatuse liige Mart Saa nentis, et uute korterite turul praegu ülemäära suurt valikut ei ole. "Need, kes ikkagi turul esimesed on, pakuvad valikut ja läbimõeldud asju – neil peaks küll hästi minema," lisas ta. Põhilised arendajad on praegu Merko Ehitus ja Arco Vara.

Uusi kortereid vaja

Saa sõnul on oluline, et oleks läbimõeldud projekt ja et ümberringi oleks infrastruktuur olemas. "Kindlasti on praegu uusi kortereid vaja just kesklinna," kiitis ta Lepa ideed. "Ja ega ma ei tea, et neid äärelinnades ka väga oleks. Kui nüüd alustada, siis miks mitte. Ning praegu pole enam kõige lihtsamad karpmajad ka see päris õige toode," selgitas ta.

Samuti leidis Saa, et kõrghaljastusega roheliste piirkondade vastu Tallinnast väljas on huvi olemas, kuid põlluarendused pole enam kõige minevam kaup.

Ka ärihoonete asukohta peab väga hoolikalt vaatama. "Arvan, et täiesti südalinna on veel vara tulla, aga ehk plaanida juba võib. Kõik sõltub ehituse ja üürihinna suhtest," lisas ta.

EfTEN Capitali juhi ja osaniku Viljar Arakase sõnul on täiesti individuaalne, kas elada kesklinnas või linna läheduses. "Ma arvan, et siin mingeid üldistusi teha on selgelt vale." märkis ta. Tema sõnul kolisid buumiajal inimesed linnast välja ka sel põhjusel, et kesklinna korterite hinnad tõusid lakke.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474