5. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa Ukrainas: 17 000 töötajaga intellektuaal

Ukraina äriajakiri Mir Deneg tegi intervjuu Ukrainas USS Security nimelist turvafirmat omava Urmas Sõõrumaaga. Muuhulgas selgub sellest, et ettevõtjal on seal peaaegu 20 000 alluvat.

"Kahtlemata on Urmas Sõõrumaa andekas ärimees ja erakordne inimene, ettevõtja, liider, intellektuaal, ekspert. Avatud, sõbralik, lahke ja abivalmis," seisab neljaleheküljelise intervjuu sissejuhatuses.

Ukraina ajakirja arvates näeb Sõõrumaa oma missiooni ta inimese hoidmises.

"Urmas on endise Nõukogude riigi edukas ärimees, erinevates riikides on tal kümneid tuhandeid kliente, kes usaldasid tema kätesse oma kodu, elu ja äri turvalisuse. Kuna tema meeskonda kuulub 17 000 inimest, kes on kasvanud üles tema turvalisuse põhimõtetel ja filosoofial, mis on realiseeritud valvefirmade kontserni USS Security raames," väidab intervjuu algus.

Mir Deneg ei ole reklaamiajakiri, kuid Sõõrumaa intervjuu kubiseb enesekiitusest.

"Eesti taasiseseisvumise ajal oli mul au luua ja mõnda aega juhtida presidenti julgeolekuteenistust, olla siseministri nõunik. Selles ametis pidin näitama üles nutikust ja leidlikkust, võtma endale vastutust ja riske, pidevalt õppida," räägib Sõõrumaa.

"Oli vaja töötada mitte ainult meid külastatavate teiste riikide presidentide, sh ka Gorbatšovi ja Jeltsiniga, vaid ka nende julgeolekuteenistustega. Kuigi juba 1991. aastal lahkusin ma riigi teenistuselt ja lõin oma turvafirma ESS, kelle esimeste klientide seas oli Eesti president ja teised riigiametid," lisas ärimees.

Ajakirja teada on "see karismaatiline ja progressiivne inimene juba ammu kasvanud ühe äri raamidest välja".

"Eelkõige on ta Šveitsi investeerimisgrupi U. S. INVEST kontrollinõukogu esimees. Peale turvaettevõtete kuuluvad gruppi ettevõtted, mis tegutsevad kinnisvara, puhastusteenuste ja energeetika turul," kiidab väljaanne esoteerikasõbrast ärimeest.

Ajakiri iseloomustab Sõõrumaad kui inimest, kel on ´kokku üle 60 ettevõtte Hispaanias, Venemaal, Ukrainas, Eestist, Lätis ja Leedus.

"Lisaks on ta Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige, Eesti Tennise Liidu juhatuse esimees, Eesti Võrkpalli Liidu juhatuse liige, heategevusfondi Dharma juhatuse liige, teda on autasustatud riigiordeniga panuse eest Eesti turvasektori arendamisse," loetleb ajakiri slaavlaste seas aupaklikkust tekitavaid tiitleid.

Sõõrumaa sõnul võib ta end nimetada ka kinnisvaraarendajaks, kuna on alustanud suuri arendusprojekte Tallinna ja Riia kesklinnas (ehituse kogupindala  Sõõrumaa väitel 250 000 m2).

"Üks tähelepanuväärsemaid projekte on Rotermanni kvartal Tallinnas – kaasaegne kvartal unikaalse arhitektuuri ja erinevate hoonetega. Võin nimetada ennast ka energeetikuks, kuna realiseerisin Väo elektrijaama ehitusprojekti, olin isegi Eesti Energia nõukogu esimees," kiitles Sõõrumaa.

Ühtlasi nimetab ärimees end puhastajaks, kuna asutas väidetavasti Baltimaade suurima koristus- ja remondifirmafirma.

"Viimase 20 aasta jooksul olin ministri nõunik, Suurettevõtjate Assotsiatsiooni esimees, Eesti Olümpiakomitee liige, erinevate ettevõtete juhataja või nõukogu liige," loetles Sõõrumaa veelgi vägevaid tiitleid.

Ühtlasi kinnitas ta, et järgib reegelit, mille järgi tagastab 10% sissetulekust ühiskonnale erineva heategevuse kaudu.

Vastuseks küsimusele, mida Sõõrumaa ülejäänud 90% sissetulekuga teeb, sõnab ärimees, et kogub maale.

"Mul on neid umbes 1000. Kuid peamiselt läheb raha äri arendamisse. Me avame uusi filiaale, juurutame kaasaegseid ärijuhtimise, koostöö- ja personali motivatsioonisüsteeme. Näiteks USS Security juht, olgu Eestis või Ukrainas, et saa olla lihtne palgatöötaja ja mänedžer. Ta peab olema partner ja liider. Leida selline liider, õpetada ja välja, anda võimalus tegutseda, viia enda järel teisi – tähendab, muuta elu paremuse suunas," rõhutab Sõõrumaa.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474