13. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia üksuse juht esitas lahkumisavalduse

Nokias vahetub taas juht. Alles teatati senise juhi Olli-Pekka Kallasvuo asendamisest endise Microsofti äridivisjoni juhi Stephen Elopiga. Nüüd lahkub müügiüksuse juht  Anssi Vanjoki.

Ta lahkub kuue kuu pärast, jätkates seni ülesannete täitmist. Ta on juhatuse hääleõigusega liige.

Anssi Vanjoki läks Evli panga Nokia analüütik u Michael Anderssoni arvates tõenäoliselt seetõttu, et teda ei valitud Olli-Pekka Kallasvuo järglaseks Nokia juhi kohale.  „Veel aasta tagasi peeti Vanjokit kõige tõenäolisemaks Kallasvuo järglaseks,“ lausus Andersson Kauppalehtile.

„Leidsin, et saabunud on aeg otsida oma elus uusi väljakutseid,“ kommenteeris Anssi Vanjoki ise enda lahkumist. „Seniks olen 100% pühendunud Nokiale parima tegemiseni kuni oma viimase tööpäevani ettevõttes. Ootan selle aasta Nokia Worldi ja soovin jagada uudiseid uute toodete ja lahenduste osas.“

Anssi Vanjoki juhtis nutitelefonide divisjoni.

Vanjoki puhul on tegemist viimase juhatuse liikmega, kes oli tegev Jorma Ollila ajastul 1990ndatel ning kuulus unistuste meeskonda ühes Kallasvuoga. Kallasvuo viimane tööpäev Nokias on 20. septembril.  Elop võtab juhtimise üle järgmisel päeval.

Barclays Capital tõstis Nokia hoia-soovitus ostusoovituseks, kuna Elop peaks parandama tarkvaraoperatsioone ja võimalik, et muutma operatsioonisüsteemi.

„See tähistab Nokias ajastu lõppu ning võib tähendada jätkuvaid muudatusi juhtkonnas,“ ütles CCS Insighti analüütik Ben Wood.

„Me arvame, et uus juhatuse esimees Stephen Elop toob väga vajaliku tarkvaraarenduse kogemuse Nokiasse,“ teatas Barclays Capital. „46aastase kanadalase määramine ametisse signaliseerib, et Nokias mõistetakse vajadust dramaatiliseks muutuseks.“

Reedel teatas Nokia, et ettevõtte uueks juhatuse esimeheks saab Stephen Elop. 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474