7. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meerits: tülid juhtkonnas pole midagi eriskummalist

Investorite Liidu juhi Heldur Meeritsa sõnul pole konflikt ettevõtte juhtkonnas või omanikeringis tegelikult midagi eriskummalist.

Toomas Tool mõisteti täna kohtus õigeks väärtpaberituruga manipuleerimise süüdistuses. Samuti pääses õigeksmõistva otsusega endine SEB maakler Karoly Kirber.

„Minu arvates on hea, et seda kohtus arutati ja üldse mingi otsus tehti. Muud ma ei oskagi lisada,“ kommenteeris kohtuotsust Meerits. Tema sõnul pole midagi eriskummalist selles, et omanike või ettevõtte juhtkonna vahel konflikte esineb. Samuti pole ta kindel, kas see ettevõtte tegevusele kuidagi üldse mõjuda võiks. „Võib-olla see ei mõju ettevõtte tegevusele kuidagi. Ma ei tea, kuidas see ettevõtte tegevusele mõjuda võiks. Ja seda, kuidas konflikt laheneb, ma ka öelda ei oska. Nad peaksid leidma ühise seisukoha, sest keegi neist selle võitlusega lõpuks ei võida,“ märkis Meerits.

„Juhtkond on oluline osa investeerimisotsuste langetamisel. Kohtuprotsessid tähendavad ka õiguslikke riske ja kulusid ja need kahtlemata mõjutavad investeerimisotsuseid. See, et Toomas Tooli kaasuse osas otsus tehti on Arco Varale parem, kui otsuse puudumine,“ lisas ta.

Prokurör süüdistas Toomas Tooli selles, et ta andis SEB maaklerile Karoly Kirberile korralduse müüa oma abikaasaga seotud SEB Panga esindajakontol olevad Arco Vara aktsiad suurtes kogustes ajas järjest madalama hinnaga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474