15. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facio: me ei müünud osalust, vaid andsime hoiule

Facio Ehitus teatas eile õhtul, et nad ei müünud osalust Tallinna kesklinnas Metro Plaza ärimaja omavas firmas, vaid andsid selle hoiule.

Väärtpaberikeskuse andmeil on praegu ärimaja omaniku Focus Kinnisvara osanikud Pedragon Investments Limited 80,7 ja MCM Holding OÜ 19,3 protsendiga. Äriregistri andmeil kuulus 19,3% ettevõttest veel oktoobri alguses Facio Ehitusele.

Eile ütles Facio Ehituse nõukogu esimees Toomas Tromp, et midagi ei tohiks muutunud olla. "Kunagi ostsime Focus Kinnisvara osaluse 19,3% ja minu teada ei ole me seda müünud," kommenteeris ta. Võib-olla midagi on sassi läinud, lisas Tromp eile.

"Kaasomanike kokkuleppel ja eesmärgiga parandada osade turupositsiooni on Facio Ehituse ASile kuuluvad osad hoiustatud teises firmas ja registrikanne peegeldab selles mõttes tegelikkust," lausus Tromp täna täienduseks. Samas on Facio Ehituse AS siiski jätkuvalt 19,3% osade omanikuks, lisas ta.

"Tehing Facioga oli juba varem otsustatud, aga ma tõesti ei mäleta detaile," kommenteeris Metro Capital Management (MCM) nõukogu esimees ja osanik Madis Habakuk.

Facio Ehituse juhatuse esimehe Riho Kalve eilehommikune kommentaar oli, et osaluse müük ei vasta kindlasti tõele. Kui ühe 40 000kroonise omakapitaliga osaühingu osakuid võõrandatakse, siis see ei ole mingi meediasündmus, põhjendas ta.

Focus Kinnisvarale kuulub Viru Väljaku kõrval asuv Metro Plaza büroohoone bilansilise maksumusega 280,7 miljonit krooni. Eelmisel aastal tunnistati see parimaks arhitektuuri- ja kujundusvalgustuse objektiks Tallinnas.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474