19. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion: rike polnud sabotaaž ega küberrünnak

Elioni teatel polnud 17. novembril suurt osa nende kliente puudutanud võrgurike põhjustatud ei küberrünnakust ega ka sabotaažist.

"Välistame täielikult nii küberrünnaku kahtluse kui ka sabotaaži, sest tegemist ei olnud pahatahtliku ja planeeritud kahju tekitamisega," teatas Elion.

Täna jätkunud võrgurikke täpsustava analüüsi käigus selgus, et 17. novembril toimunud võrgurike oli põhjustatud tarkvara rikkest tuumikvõrgu kahes ruuteris, mille tootjaks on Juniper Networks. Tuumikvõrk on võrgukiht, millega on seotud kõik ülejäänud võrgukihid ning seetõttu oli rikke ulatus üle-eestiline, puudutades suurt osa Elioni kliente.

Rikke täpne algusaeg oli 10:32 ja lõpuaeg 11:47. Elioni tehniline personal tegeles pidevalt seadmete töös toimunud häirete kõrvaldamisega ja hiljem kogu võrgu toimimise taastamisega.

Eilsest tegeleb Juniper Networks avastatud tarkvaravea parandamisega, misjärel soovib Eesti telekommunikatsioonifirma üle minna töökindlamale tarkvaraversioonile.

Lähtuvavalt kolmapäevasest juhtumist tegeleb Elion täiendavate meetmete loomisega ning suurendab seetõttu algselt planeeritud investeeringuid tuumikvõrku. Plaanis on ka Elioni teenuste ja võrgu arhitektuuri põhjalik analüüs arvestades toimunud rikke õppetunde.

17. novembril ennelõunal avaldusid probleemid Elioni teenuste toimimisega, mis puudutasid nii Elioni digiTV, interneti kui ka VoiP telefoni kliente üle Eesti. Samuti olid rikkest mõjutatud IP-põhiste erilahenduste kliendid. Tegemist oli erakordse juhtumiga viimase 20 aasta jooksul nii Elioni kui ka meie eelkäija ajaloos.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474