19. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fitch Ratings kärpis Nokia tiibu

Retinguagentuur Fitch Ratings kärpis eile maailma suurima mobiiltelefonide tootja Nokia pikaajalise võlakohustuse reitingut ühe astme võrra. Uus reiting on BBB+ ja väljavaade "negatiivne".

"Nokia on mobiiltelefonide turul silmitsi kasvava konkurentsiga nii nutitelefonide osas arenenud Lääne turgudel, kui ka nn säästutelefonide osas Hiinas ja Indias," kirjutas Fitchi analüütik Stuart Reid. Kuna Nokia soovib kaitsta oma turuosa, näeb analüütik ka marginaalide jätkuvat langust.

Nokia turuosa on viimaste aasta jooksul langenud, kuna tal on olnud raske nutitelefonide turul konkureerida Apple'iga ja tootjatega, kes kasutavad Google'i operatsioonisüsteemi Android (nt HTC). Uuringufirma Gartner andmeil oli kolmandas kvartalis Nokia turuosa mobiiltelefonide turul maailmas 28,2 protsenti.

"Juhtkonnal võtab praeguste trendida stabiliseerimine aega," lisas Fitchi analüütik, mainides veel, et Nokia reting on siiski reitinguagentuuri skaalas igati tugev (paremuselt kaheksas investeerimisjärgu reiting kümnest).

Erinevalt Nokiast jättis Fitch Ericssoni reitingu BBB+ muutmata ning samuti jättis ta ka reitingule stabiilse väljavaate. "Reiting näitab Ericssoni liidripositsiooni võrguseadmete turul ning seda, et ettevõtte suudab  hoolimata raskest turuolukorrast toota korralike rahavooge," teatas Fitch.

Nokia aktsia on täna Helsingi börsil langenud 0,3% ja liigub 7,48 eurol, Ericssoni aktsia on Stockholmi börsil tõusnud 0,3% ja maksab 71,70 Rootsi krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474