23. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TAKi juhtidele maksti palgalisa ligi 800 000 krooni

Tallinna Autbussikoondisest lahkunud kahele juhatuse liikmele maksti lahkumishüvitist kokku 302 000 krooni, tööjuubelite puhul premeeriti juhatust ligi 135 000 krooniga. Ettevõte ei avalikusta, kellele ja kui palju tasusid maksti, viidates ametilepingute konfidentsiaalsusele.

Jaanuaris TAKi juhtkonnast lahkunud Mati Mägile ja oktoobri lõpus pensionile siirdunud juhatuse esimehele Hugo Linholmile maksis Tallinna linnale kuuluv TAK lahkumishüvitisteks 302 000 krooni. Kuidas summa täpselt jagunes, ettevõte ei avalikusta ning viitab ametilepingute konfidentsiaalsusele.

Lisaks lahkumishüvitistele maksti juhtkonnale üsna märkimisväärselt ka puhkusetasusid-kokku ligi 368 000 krooni.

TAKi pressiesindaja Sirje Roht ütles, et tegemist on juhatuse liikmetele makstud puhkusetasudega vastavalt reaalselt kasutatud puhkusepäevadele aastas ja töölt lahkunud juhatuse liikmetele makstud puhkuse kompensatsioonidega kasutamata jäänud puhkusepäevade eest.

Lisaks lahkumishüvitistele ja puhkustasudele on ettevõtte juhtkonnale makstud 135 125 krooni preemiaid. Roht ütles, et tegemist on juhatuse liikmetele makstud preemiatega tööjuubelite eest.

Selle aasta kümne kuuga on TAKi nõukogule ja juhatuse liikmetele makstud tasusid kokku 2,28 miljonit krooni, sellest teenistus ja töötasud moodustavad 1,48 miljonit krooni.

Äripäeval pole õnnestunud tabada TAKi endisi juhte, et hüvitiste ja preemiate kohta selgitusi küsida.

2009. aastal teenis toonane TAKi juhatuse esimees Hugo Linholm 633 522 krooni. Sellest ligi 98 000 krooni olid muud tasud. Juhatuse liige Mati Mägi teenis 441 549 krooni, sellest ligi 75 000 olid muud tasud. Juhatuse liige Jüri Nõmmsalu tasu oli 2009. aastal kokku 586 500 krooni, millest 72 149 krooni moodustasid muud tasud.Nõukogu esimees Jaanus Mutli tasu oli 104 400 krooni. Ülejäänud nõukogu liikmed-Toomas Vitsut, Toivo Tootsen ja Tiit Kivikas-teenisid aastas 78 300 krooni, Oleg Rebane oli ametis kuni 16. detsembrini ning tema tasuks oli 62 545 kr.

Selle aasta kümne kuuga on TAKi nõukogule ja juhatuse liikmetele makstud tasudeks kokku 2,28 miljonit krooni, millest teenistus-ja töötasud moodustavad 1,48 mln krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474