25. november 2010

Rahumägi ostis enda loodud firmas osaluse tagasi

Üleeile teatas Jaanus Rahumägi, et ostis 4000 euro eest 70 protsenti turvafirmast ESC. Tegelikult ostis ta tagasi osaluse enda asutatud firmas.

Tegelikult on õigem öelda, et Rahumägi otsustas osta tagasi osaluse talle veel selle aasta alguses kuulunud ettevõttes, mis asutati 2008. aasta kevadel.

Ettevõtte asutajateks olid Ervin Kade ja Rahumägile kuuluv firma Kitevale. Osalused jagunesid alguses võrdselt. Selle aasta alguses sai aga ettevõtte omanikuks Henn Ruubel, kes on juhtinud ka Jaanus Rahumägi valimiskampaaniat varjatult rahastanud firmat Verheyen. Eile avalikuks tehtud tehinguga liikus see tagasihoidliku äritegevusega turvafirma tagasi Rahumägi omandusse.

ESC müügitulu oli mullu natuke üle 100 000 krooni. Töötajaid ei olnud. Sellel aastal plaaniti majandusaasta aruande järgi alustada turvateenuste osutamist laevadele.

Teenis turvafirma müügist1990. aastatel tegutses Jaanus Rahumägile kuuluv turvafirma Eesti Turvakeskuse AS (ESC). Firmal ei läinud majanduslikult kohe kuidagi, maksuvõlad kuhjusid ning pankrot oli ukse ees. 1997. aasta lõpu seisuga oli ettevõtte omakapital 3,2 miljoni krooniga miinuses. Päästerõngaks osutus rootslastele kuuluv Securitas Eesti AS.

1998. aasta sügisel toimunud tehingu tulemusel omandas Securitas Rahumägilt Eesti Turvakeskuse aktsiad. Kohe maksti Rahumägile seitse miljonit krooni ning 1999. aasta esimesel poolel veel miljon krooni. Lisaks sai Rahumägi kokkuleppe järgi mitme aasta jooksul 50% valveosakonna kasumist. Kokku teenis Rahumägi selle ettevõtte müügist 12 miljoni krooni ringis.

Seostatud off-shore’igaPole teada, kuidas raha Rahu­mägile maksti. Kahtlusi tekitab, et tema nimi käis läbi ka nn Raivo Karult offshore-firmasid ostnute nimekirjast. Selle järgi omas Rahumägi Pointer Investment Inc-i. Rahumägi on ise seda eitanud, väites, et maksuamet on teda kontrollinud ning midagi seadusevastast pole leitud.

Rahumägi on deklareerinud 3,3 miljoni krooni suuruse laenu salapäraselt eraisikult, kelle nime avalikkus ei tea ja Rahumägi avalikustada ei soovi. Varem oli laenu suurus koguni 5 miljonit krooni.

Rahumägi on deklareerinud osaluse firmas Kitevale, mille põhitegevusala on investeerimine võlakirjadesse, väärtpaberitesse jms finantsvahenditesse. Lisaks on tal  osalus OÜs Viitong Reisid, millest teine pool kuulub tema õele Maarika Toomelile.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806