14. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Mõis: MSI Grupis on imetlusväärsed inimesed

Mullu suurt omanikutulu jaganud MSI Grupis on imetlusväärsed inimesed, ütles nende äripartner Jüri Mõis.

"Nad on väga tublid, asjalikud ja imetlusväärsed inimesed. Nende edu võti on head sidemed ja lai tööpõld Venemaal. Nad alustasid umbes 25aastastena ning on nüüd kõik üle 50, kuid on suutnud organisatsiooni koos hoida," rääkis ta.

Mõisa sõnul sai MSI Grupi omanike edu alguse tänu Nõukogude Liidule. "1980. aastal, kui lõppes Olümpia hotelli ehitus, pandi ehitustehnika rongi peale ja öeldi, et nüüd lähme ehitame Tjumenisse naftalinna. Vabatahtlikud läksid, asjalikumad pandi juhtideks. Nii tehti igas liiduvabariigis, igas suuremas linnas," selgitas ta.

Siberis tekkis aga konkurents, ei pidanud vastu lätlased, ei usbekid ning jäid ainult eestlased, kes olid kõige paremad ja odavama hinnaga. "Kui sul on ette näidata selline uhke linn nagu Kogalõm, siis hindab seda kindlasti ka tellija. See linn on Lukoili juhtide taimelava, kuid minu arvates on nende inimeste puhul suhe Lukoili juhtidega teisejärguline. Olulisem on nende enda suutlikkus ja tahe," märkis Mõis.

Teise äripartneri Even Tudebergi ütlusel on Eesti riigile tervendav, et MSI Grupi omanikud deklareerivad tulu Eestis ja maksavad Eestile makse. "Tunnen kõiki neid inimesi ja võin öelda, et nende edu võti on ehitustegevuse suured mahud Venemaal ning Lukoililt saadud tellimused, mis garanteerivad ka sissetuleku. See on sama, kas jagad ühte õuna kümne peale või on sul korvitäis õunu, millest saab igaüks suurema suutäie," sõnas ta.

"Kui inimesed tööd teevad ja neile antakse pidevalt tööd juurde, siis ilmselt on seal taga kvaliteet ja usaldus. Kõik nad teevad ka ise tööd, mingeid istuvaid omanikke pole," lisas Tudeberg.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474