8. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valiti parimad uurivad lood

Žürii valis teisipäevasel koosolekul 2010. aasta Eesti uuriva ajakirjanduse ehk Bonnieri preemia nominentideks Koit Brinkmanni ja Hannes Sarve Äripäevast, Tuuli Kochi Postimehest ning Piret Reiljani Äripäevast.

Žürii valis 18 esitatud töö seast nominentideks:

Äripäevas 25. novembril 2010 ilmunud Koit Brinkamnni ja Hannes Sarve artikli "Poliitiku saladus", milles avalikustati, et Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Jaanus Rahumägi kasutab regulaarselt luksuslikke hüvesid, mida ta ise ajakirjanikele eitas.

Postimehes ilmunud Tuuli Kochi artiklid "Vastuluure kirjeldab Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina" (16.12.2010), "Siim Kallas: välisraha vastu võtmine on raske viga" (18.12.2010) ja "Ansip: kapo võiks Savisaare juhtumi avalikustada" (20.12.2010), milles oli juttu sellest, et Keskerakonna esimees Edgar Savisaar küsis varjatult välisriigi juriidiliselt isikult raha nii otse oma parteile kui ka tema enda valimispiirkonnas kiriku ehitamiseks.

Äripäevas 4. juunil 2010 ilmunud Piret Reiljani artikli "Eestlased tšetšeenide lõksus", milles toodi avalikkuse ette Eesti ärieliiti kuuluvate ettevõtjate ühised ärid Bulgaarias tegutseva Tšetšeenia maffiaga.

Võitja avalikustatakse märtsi alguses. Meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev väljapandud preemia suurus on 40 000 Rootsi krooni. Eelmisel aastal võitis Bonnieri preemia Piret Reiljan Äripäevas ilmunud artiklitega, mis paljastasid huvide konflikti Swedbanki pensionifondis.

Sel aastal kuulusid žüriisse Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi, Eesti Päevalehe peatoimetaja Lea Larin, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg ja EALLi juhatuse liige Mart Raudsaar.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474