13. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LVM: tänavu tuleb kinnisvaratehinguid rohkem

LVM kinnisvarabüroo juhatuse liige Ingmar Saksing usub, et tänavu kasvab kinnisvaratehingute arv võrreldes 2010. aastaga.

"2011 kinnisvaraturg toob koos majanduse arenguga mõõduka, loodetavasti mitte liig-emotsionaalse, kasvu. 2011 tehingute arv võrreldes 2010 kasvab," prognoosis Saksing.

Ta lisas, et kinnisvarahinnad pigem pisut kasvavad, kui et jäävad stabiilseks. "Tõenäoliselt on tegemist pigem ühekohaliste numbritega, kuigi tahaks loota suuremat kasvu. Kindlasti annavad 2011 turule väiksema varju sundmüügid, kuna alanud majanduse paranemine on ühel või teisel moel sundenampakkumisele minevate objektide hulka vähendanud."

"Teisalt suureneb pakkumine päris uute kinnisvaraprojektide näol. Soomlastest ostjate kõrvale lisanduvad venelased. Samas ei saa nende osa kindlasti veel mitte nii valdavaks, kui põhjanaabrite oma. Teisalt võib seda oluliselt muuta viisaküsimuste lahendamine Venemaaga," rääkis Saksing.

"Oodata võib investorite huvi kasvu pigem tootmis- ja laopindade osas, mis on seotud ekspordi potentsiaaliga. Lisaks piirangute kaotamisel suuremate põllumaade osas," rääkis ta ärikinnisvara turust.

"Kaubandus- ja büroopindade osas võib oodata tehinguid hinnatud asukohas paiknevate püsiva rahavoo ja pikaajaliste üürilepingutega objektidega, mis veel siiani müümata või mis osas on eelmise aasta jooksul oluliselt täituvust parandatud. Uute suurte kommertskinnisvara projektide alustamine on 2011 julgete maailm," lausus Saksing.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474