25. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If hüvitas jaanuaris kahjusid 2,6 miljoni euro eest

Jaanuaris maksis If Kindlustus oma klientidele 2400 kahjujuhtumi eest 2,6 miljonit eurot hüvitisi. Aastaga on hüvitatud kahjude arv kasvanud 35%.

Suurimad jaanuarikuu väljamaksed olid seotud sõidukitega, millest kaskokahjusid korvas If 0,9 miljoni ja liikluskahjusid 1 miljoni euro eest, teatas ettevõte. Varakahjude hüvitised moodustasid 0,6 miljonit eurot.

Kõikidest jaanuaris registreeritud kahjudest moodustasid 70% sõidukikahjud ning nende koguarv kasvas aastaga 32% võrra. Enim kasvas jaanuaris registreeritud liikluskahjude arv ligi 50%.

Registreeritud kaskokahjudest moodustasid 27% klaasikahjud ning 38% olid põhjustatud otsasõidust teistele sõidukitele või muudele objektidele. „Märkimisväärne on pargitud sõidukitele tekitatud kahjude osakaalu tõusmine 40% võrra võrreldes eelmise aasta detsembriga. Juhtumeid, kus kahju põhjustaja oli sündmuskohalt lahkunud, registreerisime lausa 90,“ ütles If Kindlustuse sõidukikahjude osakonna juht Taavi Kiibus.

Teelt väljasõidust tingitud kaskokahjusid oli 31% rohkem kui möödunud aasta jaanuaris. Samuti kasvas üle kahe korra sõidukitele kukkunud jääst ja lumest tingitud kahjude arvu osakaal. Jaanuaris oli selliseid juhtumeid 44.

„Seoses raskete ilmastikuoludega suurenes jaanuaris liikluskahjude osakaal 50% võrra. Kõige kahjurohkemad piirkonnad olid Tallinn ja Harjumaa, kus toimus 56% kõikidest registreeritud sõidukikahjudest, 15% registreeritud sõidukikahjudest toimus Tartus või Tartumaal,“ lisas Kiibus.

Varakahjude arv tõusis jaanuaris kolmandiku võrra. Kui eelmise aasta jaanuaris registreeriti 292 kahju, siis tänavu jaanuaris 385 kahju. „Kahjude arvu kasvu mõjutavad jätkuvakt talvised ilmastikuolud. Jaanuari sulakraadid põhjustasid katusele kogunenud jää ja lume sulavetest tekkinud kahjusid. Kui sulavee äravoolul on katusel takistus ees, siis koguneb vesi takistuse taha ja võib valguda katusekonstruktsioonide vahelt ruumidesse. Seetõttu on vajalik hoida vee äravoolud puhtad ka talvisel ajal,“ ütles If Kindlustuse varakahjude osakonna juht Argo Karo. Jaanuaris hüvitati varakahjusid 580 000 euro eest.

If kogus jaanuaris 6,4 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on mullusega võrreldes 5,4% rohkem. Kõige rohkem laekus jaanuaris kindlustusmakseid liikluskindlustuselt ning kaskokindlustuselt, vastavalt 1,7 miljonit ja 1,5 miljonit eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474