5. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endine tipp-politseinik altkäemaksu võtmises süüdi

Eile tööpäeva lõpus mõistis Tartu maakohus Lõuna prefektuuri endise organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhi Indrek Ploompuu (42) süüdi altkäemaksu võtmises.

Süüdistuse kohaselt võttis Ploompuu 2009. aasta juunist tänavu jaanuarini ühelt isikult jätkuvalt altkäemaksu kokku rohkem kui 40 000 Eesti krooni ehk 2605 euro väärtuses. Vastutasuks lubas Ploompuu teavitada altkäemaksu andjat tema kohta politseile tehtud või edaspidi tehtavatest avaldustest. Samuti lubas Ploompuu jätta ennetamata, tõkestamata ja menetlemata altkäemaksu andja äritegevusega seotud süüteod.

Samas võttis Indrek Ploompuu politseiametnikuna tarvidusele meetmeid teiste isikute poolt ettevalmistatavate ja toimepandavate samalaadsete süütegude  tõkestamiseks.

Sellise tegevusega pani Indrek Ploompuu toime karistusseadustiku § 294 lg 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul õnnestus riigiprokuratuuril ja Kaitsepolitseiametil tõestada ära altkäemaksu jätkuv võtmine pikema perioodi jooksul. „Antud kriminaalasi on kahtlustatava kinnipidamisest jõudnud vaid vähem kui kahe kuuga kohtuotsuseni, mis näitab kahtlemata uurijate head tööd  tõendite kogumisel kinnipidamisele eelnenud menetluse ajal,“ selgitas Evestus.

Indrek Ploompuule mõistis kohus karistusseadustiku § 294 lg 1 ettenähtud kuriteo toimepanemise eest karistuseks kahe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse.

Sellest kuulub kohe ärakandmisele 2 kuud ja 15 päeva vangistust ja ülejäänud 2 aasta ja 15 päevane vangistus jätta süüdistatava suhtes kohaldamata ning määrata, et seda osa mõistetud vangistusest ei pöörata täitmisele, kui süüdistatav ei pane temale määratud 2 aasta ja 15 päeva pikkuse katseaja kestel toime uut tahtlikku kuritegu ja täidab talle KarS § 75 lg 1 p 1-5 alusel pandud kontrollnõudeid

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474