18. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga ametis oldud kuu Dimelas kasvatab töötaja preemiat

Traditsioonidel on tohutu jõud ja seda saab edukalt ära kasutada lihtsa ärinipina, vastas Tartu veterinaarravimite hulgimüügifirma ASi Dimela juhataja Kadri Kullman päevaküsimusele, mis on see üks kõige parem ärinipp, mis on teda ettevõtluses aidanud?

Kullman kehtestas 18 aastat tagasi Dimelas süsteemi, et igal aastal jõuludeks makstakse inimesele iga töötatud kuu eest 100 krooni. „Kolleegid küsisid tookord minu käest, et huvitav, kas sa 15 aasta pärast ka seda süsteemi kasutad,“ meenutas Kullman. „Ma lubasin, et kasutan. Ja tõepoolest, täna, kui sellest lubadusest on möödas juba 18 aastat, on meie inimesed jõuludeks – me kutsume seda staažipreemiaks – saanud iga kuu kohta, mis ta on Dimelas töötanud, 100 krooni.“

Seega aastaga suureneb töötaja preemia 1200 krooni võrra ja inimene, kes on Dimelas töötanud 15 aastat, pani mullu jõulude ajal tasku 18 000 lisakrooni. Kullmani andmeil on neil praegu 2 inimest, kes on töötanud üle 15 aasta, ja 5 inimest, kes on töötanud üle 10 aasta.

„Ma absoluutselt ei kahetse, et see süsteem tänaseni jõus on,“ kinnitab Kullman. „Vastupidi, selle pealtnäha lihtsa traditsiooni mõju muutub iga aastaga võimsamaks. Igal aastal enne jõule tekitab see meil teatud elevuse. Traditsioonist räägitakse ja räägitakse sellest, et meil väärtustatakse inimesi, kes on kaua töötanud.“

Päevaküsimuse ajendiks on Äripäeva raamatuklubi värske raamat „40 ärinippi“, milles ettevõtja leiab vastuseid, kuidas valida ärivormi, kuidas leida uusi äriideid, kuidas osaleda välishankel ja paljule muudele kuidas-küsimustele.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474