21. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pool Salusaarest maksis Savisaarele ligi miljon krooni

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare firma Fixor Holding ostis mullu 970 000 krooniga teise poole Lämmijärves asuvast saarest.

Kui 2007. aasta aprillis, vahetult pärast pronkssõduri teisaldamist, soetas Savisaar Venemaa piiri ääres Lämmijärves asuva 11,2hektarilise saare, oli sellel teiseks omanikuks Väino Suure firma Euromarine. Mullu 2. juunil sai kinnistusregistri andmetel saare ainuomanikuks Fixor Holding. Samal kuupäeval kustutati ka Suurele kuulunud osale seatud kahe miljoni kroonine hüpoteek.

Fixor Holdingu mulluse majandusaasta aruande järgi maksti poole Salusaare eest 970 445 krooni.

„Lähitulevikus on Fixor Holdingul plaanis jätkata Keila-Joa restaureerimisega ning ehk õnnestub üht-teist ka Salusaarel ära teha. Jälgime huviga turul toimuvat ning sobivate asjaolude kokkulangemisel oleme valmis investeerima ka uutesse projektidesse,“ kirjutas Fixor Holdingu juhatuse liige, Edgar Savisaare poeg  Erki Savisaar majandusaasta aruandes.

Ettevõtte müügitulu oli eelmisel aastal  254 600 krooni ning kahjumit teeniti ligi 760 000 krooni. Varude all oli aasta lõpus 343 564 krooni väärtuses raamatuid. See summa aastaga ei muutunud.

Hoolimata viimaste aastate kahjumitest, on ettevõttel varasemate aastate paari magusa kinnisvaratehingu najal endiselt piisav rasvavaru, läinud aasta lõpu seisuga oli eelmiste perioodide jaotamata kasumit järel veel 4,6 miljonit krooni. 

Mullu võttis Savisaar ettevõttest dividendidena välja ka 400 000 krooni.

Käesoleva aasta märtsikuus lõpetas Fixor Holding ühisäri pankrotihaldur Martin Krupi firmaga Kelvingi Kinnisvara Büroo. Nimelt olid mõlemad osanikeks finantsinvesteeringute tegemisele suunatud OÜs Dalmonde. „See firma ei tegutsenud ammu, lihtsalt lõpetasime selle ürituse ära,“ sõnas toona Erki Savisaar.

Fixor Holdingu juhataja sai mullu palka 301 356 krooni, aasta varem 84 143 krooni. Ettevõttel oli ka üks töötaja, kelle palgakulu oli 51 584 krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474