30. juuni 2011

Kunstiakadeemia on tänavu popim kui kunagi varem

Tänavu laekus Eesti Kunstiakadeemiale 1221 vastuvõtuavaldust. See on suurim konkurss Kunstiakadeemia uute üliõpilaste vastuvõtus. 

Kõige populaarsem eriala on endiselt graafiline disain, kuhu laekus juba märtsiks 173 avaldust, mis teeb konkursiks 21,6 inimest ühele riigieelarvelisele ehk tasuta kohale. Ühtviisi suur tung on arhitektuuri ja linnaplaneerimise ja vabade kunstide erialadele, kuhu esitati kummalegi 103 avaldust, konkursid 9,4 ja 5,15 vastavalt.  

Paljud soovivad õppima asuda  veel moedisaini – avaldusi 80, konkurss 16 soovijat ühele kohale, sisearhitektuuri ja mööblidisaini -avaldusi 88, konkurss 9,8, fotograafiat – avaldusi 94, konkurss  18,8, animatsiooni – avaldusi 69, konkurss 13,8.  Ka ehte- ja sepakunsti erialale on palju tahtjaid, kus on tänavu konkurss ligi 10,3 inimest ühele riigieelarvelisele kohale. 

Pea kõigile Eesti Kunstiakadeemia erialadele pürgib enam kui 5 inimest ühele riigieelarvelisele kohale, konkursi keskmine on 6,6 isikut ühele tasuta kohale.  Doktoriõppes soovib õppekava kunst ja disain ühele kohale asuda õppima 15 inimest.

Eesti Kunstiakadeemia on Eesti ainus kunsti-, disaini-, arhitektuuri- ja kunstikultuurialast kõrgharidust andev avalik-õiguslik ülikool, mis on katkematult tegutsenud 1914. aastast.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474