30. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kas sinu kodukohas on kiire mobiilne internet

Peaaegu kõikides mõõtepunktides on mobiilse interneti leviala olemas, kuid andmesidekiirused asukohtade ja teenusepakkujate lõikes on küllaltki erinevad.

Tehnilise järelevalve amet viis juunis läbi mobiilse internetiteenuse andmesidekiiruste mõõtmised, mille käigus mõõdeti EMT, Elisa ja Tele2 poolt pakutavaid teenuseid kokku 103-s punktis üle Eesti. 

Mõõtmised ei anna ülevaadet EMT, Elisa ja Tele2 poolt pakutavate andmesideteenuste protsentuaalse katvuse kohta, vaid näitavad teenuste kättesaadavust ja kiirust konkreetsetes mõõtepunktides, teatas amet.

Mõõtmistulemused näitavad, et peaaegu kõikides mõõtepunktides on mobiilse interneti leviala olemas, kuid andmesidekiirused asukohtade ja teenusepakkujate lõikes on küllaltki erinevad. Keskmiseks summaarseks allalaadimiskiiruseks mõõdeti EMT-l 2611 kbit/s, Elisal 2974 kbit/s ja Tele2-l 2092 kbit/s. Keskmiseks summaarseks üleslaadimiskiiruseks mõõdeti EMT-l  692 kbit/s, Elisal 556 kbit/s ja Tele2-l 468 kbit/s.

Teenus puudus EMT-l ühes ning Elisal ja Tele2-l  kuues mõõtepunktis. EMT võrgus saavutati allalaadimiskiirus üle 1000 kbit/s 90% mõõtepunktides, Elisal oli vastav näitaja 65% ja Tele2-l 80%.

Kuivõrd mobiilse internetiteenuse andmesidekiirused on sõltuvalt asukohast ja teenusepakkujast erinevad, siis tasub enne teenusega liitumist kindlasti kontrollida, kas teenus on enim kasutatavates kohtades kättesaadav ja selle kvaliteet rahuldav. Selleks on kliendil õigus küsida sideettevõtjalt teenuse tasuta proovimist.

Vaata, millised on mobiilse interneti andmesidekiirused Eesti maapiirkondades, üleslaadimiskiirused ja allalaadimiskiirused SIIT.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474