13. juuli 2011

Eesti Energia plaanib uut hinnatõusu taotlust

Eesti Energia tahab esitada majandusministri vastuseisust hoolimata esitada konkurentsiametile uue elektrihinna tõusu taotluse, mille tulemusel kasvaks koduomanike elektriarve kuni kuus protsenti.

Keskkonnatasude osatähtsus elektrienergia hinnas on alla seitsme protsenti, nii et üksnes nende tasude tõusmisega pole kuidagi võimalik selgitada Eesti Energia soovitud elektrihinna tõusu. Kuid energiafirma viitab ka investeerimisvajadusele, vahendas ERRi uudisteportaal saadet "Aktuaalne kaamera".

2013. aasta algusest avaneb Eestis elektriturg, mis tähendab, et igaüks saab endale hakata ise energiafirmat valima. Vahetult enne elektrituru avanemist pole majandusministri Juhan Partsi arvates aga mõistlik elektri hinda tõsta, sest muidu võib riigile kuuluv energiafirma kliente kaotada.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474