13. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia plaanib uut hinnatõusu taotlust

Eesti Energia tahab esitada majandusministri vastuseisust hoolimata esitada konkurentsiametile uue elektrihinna tõusu taotluse, mille tulemusel kasvaks koduomanike elektriarve kuni kuus protsenti.

Keskkonnatasude osatähtsus elektrienergia hinnas on alla seitsme protsenti, nii et üksnes nende tasude tõusmisega pole kuidagi võimalik selgitada Eesti Energia soovitud elektrihinna tõusu. Kuid energiafirma viitab ka investeerimisvajadusele, vahendas ERRi uudisteportaal saadet "Aktuaalne kaamera".

2013. aasta algusest avaneb Eestis elektriturg, mis tähendab, et igaüks saab endale hakata ise energiafirmat valima. Vahetult enne elektrituru avanemist pole majandusministri Juhan Partsi arvates aga mõistlik elektri hinda tõsta, sest muidu võib riigile kuuluv energiafirma kliente kaotada.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474