24. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Breiviku hobid: uusnatslik foorum ja World of Warcraft

Norra veresauna korda saatnud Anders Behring Breivik lõi kaasa uusnatslikus internetifoorumis Nordisk ja mängis kirglikult World of Warcraftis.

Ühtlasi oli 32aastane Breivik Winston Churchilli ja Immanuel Kanti austaja. Talle meeldis klassikaline muusika, vahendas Lenta välismeediat.

Siiani Norra konservatiivse erakonna Progressipartei ridadesse kuulunud Breivik elas Oslo lähedal asuvas farmis, kus ta kasvatas meloneid ja peeti.

Teistel andmetel kasvas Breivik üles Oslo äärelinnas ja elas siiani emaga, sest oli rahahädas. Breiviku naissuhetest pole midagi teada. Ema oli vaikse ja viisaka poja üle väga uhke ning on nüüd täielikus šokis, vahendas Õhtuleht.

"Sain sellest, et ta oli meie partei liige, teada alles täna hommikul," teatas Progressipartei juht Siv Jensen intervjuus teleajakirjanikele. "See on õudne ja tundub täiesti uskumatu. Meie mõtted on täna nendega, keda see tragöödia puudutas."

Norra ajakirjanikel õnnestus kindlaks teha, et Breivik oli veendunud natsionalist ja erinevate kultuuride kooseksisteerimise avalik vastane. Samas kirjeldavad Breiviku endised kaasvõitlejad teda kui rahulikku ja vaikset meest.

Progressipartei on Norra parlamendi suuruselt teine partei, suuremat osa parlamendikohtadest täidab aga võimul olev tööerakond.

Oslo pommirünnakus ja Tööpartei noortelaagri tulistamises Utøya saarel hukkus sel reedel ligikaudu sada inimest. Breivik on veretöö üles tunnistanud, kuid peab seda siiani vajalikuks. Lähemaid selgitusi libas Breivik anda kohtus, mis algab juba esmaspäeval.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474