24. august 2011

Muldmetallide hinnatõus kergitab säästulampide hinda

Kõikide luminofoorlampide, sealhulgas ka kompaktluminofoorlampide ehk rahvakeeli säästulampide hinnad tõusevad sügisel muldmetallide hinnatõusu tõttu, ütles Osrami lampide maaletooja Megaluumen müügijuht Robert Türi Delfile.

Türi sõnul on hinnatõus protsentuaalselt erinev, seetõttu ei ole ühtset summat võimalik välja tuua, kirjutas Delfi.

Osram viitab muldmetallide hinna tõusule, mis on viimaste kuude jooksul kordades kallinenud, üle 1000 protsendi ning kergitab Megaluumenile hinda 1. septembrist.

Hiinas, kus toodetakse  kuskil 97 protsenti maailma muldmetallidest, kaevandatakse fosforeid ütrium, euroopium ja terbium, mis töödeldakse rafineeritud fosfooriks, saamaks luminofoor- ja kompaktluminofoorlampe. Hiina on vähendanud nii fosforite kui luminofoorlampide eksporti USA-sse, mis omakorda on kergitanud nende muldmetallide hinda. See on mõjutanud selliseid tootjaid nagu Sylvania (Osrami Põhja-Ameerika tehas), Philips ja General Electric.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474