24. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muldmetallide hinnatõus kergitab säästulampide hinda

Kõikide luminofoorlampide, sealhulgas ka kompaktluminofoorlampide ehk rahvakeeli säästulampide hinnad tõusevad sügisel muldmetallide hinnatõusu tõttu, ütles Osrami lampide maaletooja Megaluumen müügijuht Robert Türi Delfile.

Türi sõnul on hinnatõus protsentuaalselt erinev, seetõttu ei ole ühtset summat võimalik välja tuua, kirjutas Delfi.

Osram viitab muldmetallide hinna tõusule, mis on viimaste kuude jooksul kordades kallinenud, üle 1000 protsendi ning kergitab Megaluumenile hinda 1. septembrist.

Hiinas, kus toodetakse  kuskil 97 protsenti maailma muldmetallidest, kaevandatakse fosforeid ütrium, euroopium ja terbium, mis töödeldakse rafineeritud fosfooriks, saamaks luminofoor- ja kompaktluminofoorlampe. Hiina on vähendanud nii fosforite kui luminofoorlampide eksporti USA-sse, mis omakorda on kergitanud nende muldmetallide hinda. See on mõjutanud selliseid tootjaid nagu Sylvania (Osrami Põhja-Ameerika tehas), Philips ja General Electric.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474