29. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: eramu on endiselt luksuskaup

Korterelamute ehitus on hetkel aktiivsem, sest eramu on ikkagi pigem luksuskaup, rääkis Uus Maa kinnisvarabüroo elamispindade tegevjuht Elari Tamm. 

Statistikaameti teatel ehitasid Eesti ehitusettevõtted tänavu II kvartalis Eestis mullusega võrreldes 10% rohkem. Enim sai hoogu juurde eluruumide ehitus ning üle poole 406st valminud eluruumidest asus ühepere-, kahepere või ridaelamus.

„Tegelikult täheldasime juba eelmisel aastal, et uusarenduste müük on tunduvalt aktiivsem kui 2010. aasta alguses,“ ütles Tamm. „Eelmise aasta teisest kvartalist alates on olnud ehitus ja müük aktiivne nii eramute kui ka korterelamute puhul.“

Samas nentis Tamm, et kindlasti ehitatakse korterelamuid hetkel rohkem. „Esiteks on eramu ikkagi pigem luksuskaup ja seda liigub buumiajaga võrreldes selgelt vähem,“ lausus ta lisades, et kasv on küll olemas, kuid see on väga väikeses mahus.

Seda, et buumi ajal ehitatud eramute järele oleks nõudlus väiksem, Tamme hinnangul väita ei saa. „Klient küll hindab kvaliteeti ja teeb ehk veidi rohkem tööd, kuid see ei ole kindlasti takistus, et eramu on ehitatud 2006. või 2007. aastal. Pigem just loodetaksegi, et ehk on keegi hätta sattunud ja saab odavalt kätte,“ selgitas Tamm.

Ka laopindu otsitakse süstemaatiliselt ja nende ehitus on väga tagasihoidlik. Ärikinnisvara on hetkel väga sensitiivne, kinnitas Tamm. 

Kui praegust tempot vaadata, siis nõudlus ja pakkumine käivad Tamme sõnul käsikäes ning liiga palju praegu valmis ei saa. „Elamufond on Eestis suhteliselt vana ja Tallinn on tuiksoon. Siia mahub ehitada küll ja veel,“ kinnitas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474