15. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrita on ligikaudu 6000 majapidamist

Eile südaööks oli Jaotusvõrk kõrvaldanud kõik tormist tingitud keskpinge- ja osa madalpingerikkeid, taastades päeva jooksul elektrivarustuse kokku 29 600 majapidamisele. Täna kell 11 oli Eestis elektrita veel 80 alajaama ja ligikaudu 6000 majapidamist.

Rikkeid on üle Eesti likvideerimas 80 Jaotusvõrgu ja partnerite brigaadi.

Rikete arv madalpinges kasvas märkimisväärselt eile pärastlõunal seoses tugevnenud ja üle Eesti liikunud tormiga. Samuti laekus õhtupoole Jaotusvõrguni info madalpinge katkestustest nendelt klientidelt, kes alles tööpäeva lõpus kodus elektri puudumise avastasid. Elektririkkeid põhjustasid tugeva tuulega õhuliinidele kukkunud puud ja oksad. Kõige rohkem on hetkel vooluta majapidamisi Viljandi, Pärnu, Võru, Valga ja Põlva maakonnas.

Jaotusvõrk loodab enamikele majapidamistele elektrivarustuse taastada tänase päeva jooksul. Piirkondades, kus liinid on saanud mitmeid kahjustusi, võib rikke parandamine kesta kauem. Et vooluühendust taastada, tuleb rikkebrigaadidel leida kõik rikkekohad, eemaldada liinilt puud, püstitada mastid ja parandada või vedada uus elektriliin.

Kuna rikete parandamisse on kaasatud maksimaalselt brigaade, jäävad seetõttu täna ja homme ära mitmed plaanilised elektrivõrgu hooldus- ja ehitustööd. Tööd tühistatakse rikkelistes piirkondades Viljandi- ja Pärnumaal ning Kagu-Eestis. Jaotusvõrk palub mõistvat suhtumist ja vabandab, et erakorralisest plaaniliste tööde ärajäämisest ei ole võimalik kliente personaalselt teavitada.

Avastatud elektrikatkestustest palub Jaotusvõrk teada anda helistades või saates SMSi rikkenumbrile 1343. Samuti saab rikkest teada anda veebilehe www.energia.ee/katkestused kaudu.

Rikkenumbrile helistades kuuleb esmalt automaatvastaja infot teadaolevatest riketest helistaja piirkonnas ja nende kõrvaldamise orienteeruvast ajast. Kui automaatvastajale loetud tekst juba sisaldab kliendi piirkonna rikkeinfot, pole vaja rikkest klienditeenindajale teatada, kuna selle likvideerimisega juba tegeletakse. Kui automaatvastaja sõnum ei sisalda helistaja piirkonna riket, palub Jaotusvõrk helistajal jääda liinile ja ta ühendatakse klienditeenindajaga pärast automaatvastuse lõppu. Korduvalt ei ole rikkest vaja teada anda.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474