19. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco erikontrolli raport koosneb avalikust infost

Täna avalikustatud Arco Vara ASis läbi viidud erikontrollist selgub, et audiitorbürool AS Deloitte Audit Eesti oli erikontrolli läbiviimiseks vaid avalikest registritest saadud info ja Arco Vara juhatuse esitatud dokumendid.

Pika ja sisutu erikontrolli lõpus on Deloitte võtnud kokku tingimused, milles erikontroll läbi viidi ning tunnistab, et mitte ammendavate küsimuste puhul küsiti juhatuselt kommentaare, mis ei ole isegi dokumentaalselt kontrollitud.

"Meie töö ei hõlma ning me ei teosta, uurimise läbiviimist, mille eesmärk oleks eespool loetletud isikute/ettevõtete tegevuse seaduslikkuse kohta arvamuse avaldamine. Vastavalt sellele me ei anna sellist kinnitust," seisis erikontrollis Deloitte kommentaar, mille oli kinnitanud vandeaudiitor Erki Usin.

Deloitte sõnul ei teostanud nad finantsaruannete auditit ega ülevaatamist. "Kui me oleksime läbi viinud lisaprotseduure, teostanud raamatupidamisaruannete

auditi või ülevaatuse kooskõlas rahvusvaheliste Auditeerimisstandarditega või Rahvusvaheliste ülevaatuse töövõttude standarditega, oleksid võinud meile teatavaks saada muud asjaolud, mida oleksime aruandes kajastanud."

"Meie töö põhineb vaid avalikest registritest saadud infol ning Arco Vara AS juhatuse esitatud dokumentidel," kirjutas Deloitte. "Kui eksisteerivad täiendavad

dokumendid, mida meile ei ole esitatud, siis me ei võta nende sisu osas vastutust ega kohustust ühegi osapoole ees."

"Kuna saadud dokumentide põhjal antud vastused küsimustele ei pruugi alati olla ammendavad, küsisime meie töö raames täiendavaid kommentaare Arco Vara AS juhatuselt, Lembit Tampere isikus." Deloitte lisab, et need kommentaarid ei väljenda erikontrolli teostajate seisukohta ning need kommentaarid ei ole dokumentaalselt kontrollitud.

Erikontrolli läbiviimise algatanud Toomas Tooli esindaja vandeadvokaat Aivar Pilv oli täna hommikul dokumendi avalikustamise ajal kohtus ja ei osanud veel erikontrolli raportit kommenteerida.

Erikontroll pole Arco Vara aktsiat vähimalgi määral mõjutanud, sest täna keskpäevase seisuga polnud firma aktsiaga tehtud mitte ühtegi tehingut.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474