23. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arti Arakas tahab osta linna osaluse ASis Saaremaa Golf

Kuigi Kuressaare linnavalitsuse volikogule esitatud eelnõu nägi ette Saaremaa Golfi ASi aktsiate võõrandamise ettevõtte nõukogu esimehe Jüri Tiituse firmale, lõi firma suunatud müügi volikogu istungil sassi kinnisvaraärimehe Arti Arakase kõrgem pakkumine.

Linnavalitsus soovis müüa golfifirma aktsiad Tiituse firmale OÜ Mertiina Vara 7350 euroga, Arakase OÜ Ingmar Trade pakub aktsiapaketi hinnaks 8452,5 eurot, mistõttu müügi arutamine lükati edasi oktoobrikuusse.

"Meie hinnangul võiks see summa ka suureneda, kui oleme saanud informatsiooni asjaolude osas, mis müügi tingimuste napis teatises selgelt ei kajastu," vahendas Meie Maa OÜ Ingmar Trade juhatuse liikme Kaido Kanguri Kuressaare linnavolikogu esimehele saadetud kirja.

"Teadaolevalt on huvi üles näidanud ka teised isikud, kuid teadmata müügi tingimusi, ei ole võimalik ka pakkumisi teha," kinnitas Kangur kirjas ning lisas, et 2009. aastal majanduskriisi tingimustes korraldatud enampakkumisel oli aktsiapaki alghind 1 585 008 eurot (24,8 miljonit krooni).

"Peame linnakodanike huvides otsustama, kas lapime miljoneid edasi sinna või mitte," kommenteeris linnapea Mati Mäetalu ning märkis, et lumepalliefekt on kogu aeg kasvanud ning ka hästi minek pole kulusid katnud.

"Enampakkumisel selguks küll parim hind, kuid mitte parim pakkuja," ütles Mäetalu ning lisas, et enampakkumisel võivad golfimängu ja linnale olulise väljaku jätkusuutlikkuse asemel mängu tulla hoopis teised huvid. Mäetalu hinnangul kujuneks kõikide kohustuste kogusummas aktsiapaki tegelikuks hinnaks ostja jaoks kuni 2,1 miljonit eurot.

Linnapea tõi volinikele esinedes Arti Arakase ettevõtte Ingmar Trade iseloomustamiseks fakti, et sellel firmal puudus huvi koostööks, klubihoone oli suletud ja see omakorda kahjustas ja pidurdas golfiväljaku tegutsemist.

Volikogu keskfraktsiooni esimees Aivar Aru kinnitas Saarte Hääle teatel, et enampakkumisel osalemisest on huvitatud ka Jõelähtmel asuva golfiväljaku Estonian Golf and Country Club president Mait Schmidt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474