27. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotihaldur küsib Levadia kinnisvara eest 12 mln eurot

Pankrotihaldur pani täna müüki suurärimehe Viktor Levada kinnisvara, mille alghinnaks on kokku ligi 12 miljonit eurot, vahendas sundmüügiportaal varad.ee.

Pankrotihaldur Toomas Saarma müüdava Levadia Metalli vara on Kasemetsa kinnistu Rae vallas Peetri külas, tootmiskinnistud Maardus Vana-Narva mnt 24a ja 26B, kinnistu Tartus Betooni 3, Pärnus Pae 1a ja Tallinnas Kopli 70 koos kinnistuil paikneva vallasvaraga,

Erinevates asukohtades olevate kinnistute alghinnad on vastavalt 1 miljon, 7,2 miljonit, 0,8 miljonit, 0,7 miljonit ja 2,1 miljonit eurot.

Kasemetsa kinnistu detailplaneeringu kohaselt jagatakse kinnisasi 12 ärikrundiks ja 7 ridaelamukrundiks. Otsejuurdepääs Tartu maanteelt puudub, kavandatud on ajutine Vägeva teelt. Kõrghaljastus, veevarustus, kanalisatsioon, elektrivarustus, gaasivarustus puuduvad. Kinnistu asub Tallinna piirist 1,5 kilomeetri ning südalinnast 7 kilomeetri kaugusel.

Ülejäänud kinnistute puhul on tegu tootmismaaga, millel asuvad administratiivhooned, laod ja muud sarnased ehitised.

OÜ Levadia Metall pankroti kuulutas Harju Maakohus välja märtsis. Levadia Metalli omanikud on Viktor ja Nadežda Levada.

Levadia Metalli saneerimine ebaõnnestus ning Viktor Levada rääkis veebruaris Äripäevale, et pankrotiavalduse näol oli tegemist tema jaoks äärmiselt raske otsusega, aga muid valikuid enam polnud. „Loomulikult on kahju, ettevõttel täitus jaanuari lõpus 20 aastat,“ sõnas Levada.

Veel mullu novembris uskus Levada metallituru elavnemisse, suurenes ju Levadia Metalli müük aastaga kümme protsenti.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474