10. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andrus Saar: suhtumine õpetaja palka nõukogudeaegne 

„Praegune suhtumine õpetajate töötasusse meenutab suhtumist Nõukogude ajal,“ kirjutab sotsioloog Andrus Saar Õpetajate Lehes. „Õpetajad olid juba tollal tugevalt alamakstud ning sama kordub taasiseseisvunud Eestis.“

Saare sõnul pole see viimaste aastate trend vaid sai alguse kohe Eesti taasiseseisvumisel, vahendas Delfi. "Õigemini, vene ajastu suhtumine lihtsalt jätkus. Õpetajaskonda alaväärtustati (nagu ka kultuuritöötajaid, sotsiaaltöötajaid, medõdesid jt)," jätkas Saar.

Saar rääkis artiklis, et ametiühingud on 20 aasta jooksul küll head tööd teinud, kuid viimase majanduskriisi alates jäi nende tegevus õpetajate palkade tõstmisel jõuetuks.  

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474