17. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV tahab näha Merko kasumlikkuse paranemist

Täna õhtul pärast börsipäeva lõppu avalikustab enda kolmanda kvartali majandustulemused Merko Ehitus, kellelt LHV loodab näha brutokasumlikkuse väikest paranemist.

"Mõlemad ehitusettevõtted (Nordecon, Merko) näitasid eelmise aasta kolmandas kvartalis ärikasumit, kuid sealt alates on kasumlikkus järsult langenud," kirjutas LHV analüütik Kristo Oidermaa. "Meie jaoks on siiski olulisemal kohal näha paranemismärke võrdluses käesoleva aasta esimese poolaastaga ning ootame brutokasumlikkuse väikest paranemist võrreldes teise kvartaliga."

Merko kolmanda kvartali müügituluks prognoosib pank 67,1 miljonit eurot, mis tähendaks kasvu 21% jagu. Kasumit LHV ei oota ning prognoosib 1,4 miljoni eurost puhaskahjumit, mis on ühtlasi kõige suurem oodatav kahjum Tallinna börsil LHV poolt. Läinud aasta kolmandas kvartalis teenis Merko 1,9 miljonit eurot puhaskasumit.

LHV soovitus Merko aktsiale on jätkuvalt neutraalne ning hinnasiht on 6,2-6,9 eurot. Täna keskpäevase seisuga oli Merko aktsia börsil kukkunud 0,17%, 5,79 euroni.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474