25. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: reaalpalga kasv kiireneb tuleval aastal

Swedbank ootab järgmisel aastal veidi kiiremat reaalpalga kasvu kui kolmanda kvartali 1,2 protsenti, kirjutas makroanalüütik Annika Paabut oma kommentaaris.

„Täna avaldatud andmete kohaselt kasvas Eesti keskmine brutokuupalk selle aasta III kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 6,6% ning reaalpalk (hinnamuutusega korrigeeritud) 1,2. Kasv on olnud oodatust mõnevõrra tagasihoidlikum – prognoosisime, et palgakasv on aasta teises pooles laiapõhjalisem. Palgatõus on ilmselt edasi lükkunud nii ebaselge olukorra tõttu peamistel sihtturgudel kui ka kasvanud vaba tööjõu hulga tõttu (aktiivsus tööturul püsib rekordkõrgel tasemel juba mitmendat kvartalit järjest)," kirjutas Paabut.

„Sellel aastal keskmiselt jääb reaalpalga kasv siiski kesisemaks kui 1% – ehkki aasta viimases kvartalis ootame toekamat palgakasvu, on aasta esimesel poolel aset leidnud hinnakasv reaalpalga kasvu oluliselt räsinud. IV kvartalis ootamegi aeglustuvat hinnakasvu ning mõnevõrra tugevamat palgakasvu. Järgmisel aastal ootame veidi kiiremat reaalpalga kasvu, mis on ka laiemapõhjalisem (st enamikul tegevusaladel on oodata reaalpalga kasvu),“ märkis analüütik.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474