28. november 2011

BPT: tänased halvad tehingud olid kunagi head

Tänased halvimad kinnisvaratehingud olid omal ajal väga head, leiab BPT Asset Management Estonia ASi juht Indrek Hääl.

Äripäev küsis täna Toomas Annuse nimetatud halvimatele kinnisvaratehingutele vastukaaluks, millised võiks olla kõigi aegade parimad kinnisvaratehingud Eestis.

Vastab BPT Asset Management Estonia juht Indrek Hääl.

Kui aus olla, on hästi raske hinnangut anda, kuna tehingu õnnestumine sõltub sisenemishinnast ja selgub pärast väljumist ning mis kriteeriumite järgi hinnata. Vahepeal ei juhtu midagi. Ühtegi konkreetset tehingut ei taha ma seetõttu välja tuua. Eks võin ju aimata, kuid ei tea neist tehingutest tegelikult palju.

Olukorrad võivad ka kiiresti muutuda ja tehing, mis algul oli kasulik, osutuda kahjulikuks. Tol hetkel peeti ju praegusi halvimaid tehinguid samuti väga headeks. Seda võib ikka juhtuda, et tehing muutub pisut koormavaks või väga koormavaks. Siis tuleb projektid kiiresti ümber struktureerida. Palju sõltub ka sellest, mis raha kinnisvara ostul kasutad. Kui selleks on laenuraha ja oleks vaja projekte ümber struktureerida, kuid laenuandjaga ei saada kokkuleppele, minnaksegi pankrotti.Meil pole õnneks ühtegi projekti, mis oleks pankrotti läinud. Kinnisvaraportfelli koostamisel tuleb arvestada, et kui seal on riskantsemaid projekte, peab olema ka vähem riskantseid, mis aitaks portfelli tasakaalustada ning riskantseid toetada.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474