2. detsember 2011

Tallinna Küte langetas tagasiulatuvalt soojuse hinda

Kuna AS-i Eesti Gaas poolt AS-ile Tallinna Küte müüdud maagaasi hind kujunes novembris odavamaks, müüs Tallinna Küte novembris soojust alla konkurentsiameti poolt kinnitatud piirhinna.

Soojuse hind kehtib tagasiulatuvalt novembris tarbitud soojusele ja uue hinnaga arved jõuavad klientideni detsembri alguses. Tallinna Küte müüs novembris soojust hinnaga 57,50 eur/MWh, millele lisandub käibemaks.

Vastavalt konkurentsiameti otsusele kehtib alates 1.11.2011 kuni käesoleva aasta lõpuni piirhind 59,73 eur/MWh.

Soojuse piirhinda korrigeeritakse vastavalt konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile hinnakomponentide muutumisel. Piirhinnaks on hind, millest kallimalt ei tohi soojust müüa. Küll, aga saab ettevõte hinnavalemi komponentide muutudes müüa soojust piirhinnast madalama müügihinnaga.

Tallinna Küte toodab ligi 46 protsenti aastas müüdavast soojusest oma katlamajades, kasutades selleks maagaasi. Ülejäänud osa ostab Tallinna Küte sisse AS-ile Eesti Energiale kuuluvast Iru Elektrijaamast, Tallinna Elektrijaamast ja teistelt väikestelt soojuse tootjatelt.

Sel nädalal teatas Tallinna Küte, et kuna kallines ASile Eesti Energia kuuluvast Iru Elektrijaamast sisseostetava soojuse muutuvosa hind, kallineb ka ASi Tallinna Küte piirhind 3,7%. Konkurentsiamet kehtestas uueks piirhinnaks 61,94 eur/MWh, millele lisandub käibemaks ja mis kehtib alates 01.01.2012.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474