13. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ristmiku ehitamine annab Trigonile lootust

Graafikust maha jäänud Trigon Capitali jaekaubanduspargi Gate Tallinna avamine sai uue lootuse, kuna lõpuks kuulutati välja Topi ristmiku ehitushange.

Eelmise aasta suvel rääkis Trigon Capitali suuromanik Joakim Helenius, et Baltimaade suurima kaubanduskeskuse Gate Tallinna esimene osa valmib 2012. aasta kevadel. "Järgmise aasta kevadel kaubamaja esimene osa valmis ei saa. See, et me pole graafikus, on peamiselt mõjutatud ristmiku ehituse venimisest," põhjendas Trigon Capitali kinnisvarainvesteeringute osakonna juhataja Martin Rekor.

Rekor rääkis, et objektiivsetel põhjustel on nii Trigon Capitali kui maanteeameti tegevused natuke rohkem aega võtnud kui planeeritud. "Kuid praegu saame rääkida sellest, et ristmiku ehitus saab ilmselt alguse kevadel ning siis saame ka meie edasi minna. Nii kiires graafikus me ei jõudnud kahjuks liikuda kui esialgu prognoositi."

Ta selgitas, et Trigoni kohustus oli lõpule viia ristmiku projekteerimine, mis lõpetati sel kevadel ning osaleda ka ristmiku ühe osa ehituse rahastamisel. Praeguseks on maanteeamet jõudnud lõpule maade võõrandamistega. Topi sõlme ehituse eelhange avalikustati septembri lõpus ja lõplik hange pandi välja nädal-kaks tagasi.

Kui ehituspakkumised laekuvad järgmise aasta alguses ja hinnad vastavad eelarvele, siis saab Topi sõlme ehitamisega edasi minna. "Meie saame oma ehitusplaaniga ja oma arendustega sellest lähtuda," lisas ta.

"Uus ristmik peaks valmima 2013. aasta suveks. Meie oma esimest võimalikku avamist oleme selle järgi planeerinud 2013. aasta sügiseks. Kuid see sõltub ka rentnike huvist ja sellest, et tee valmis saab. Tähtaeg 2013 sügis on kindlam, kuna tee ehitamine on riigieelarves sees, projekteerimine on valmis, maad on omandatud - see suurendab veendumust," lausus Rekor.

"Oleme projekti eelarve finantsprognoosidega seal, kus me varasemalt olime, meil mingisuguseid auke ei ole. Meil on väga tugev kapitaliseeritus, samuti projekti ettevõttel Chester Universal OÜ-l. Rahalisi probleeme seal täna pole," ütles ta.

Meil on väga tugev Soome investorite taust, kes on selle projekti omanikud. Projektil on kokku üheksa investorit ja Trigon on üks neist. Investoritel ei ole kõigil võrdne osalus, aga projekti kontrollib Trigon Capital koos meie nõukogu liikmetega," märkis Rekor.

Tema sõnul sõltub projekti eelarve sellest, et mida ehitada, kuid kogumaht on suurusjärgus 200 tuhat ruutmeetrit. "Ilmselt see kusagile 200 miljoni euro juurde jõuab. See summa investeeritakse etapiliselt ning kogu arendus võib aega võtta 5-10 aastat. Võib-olla veel rohkemgi, seda on täna veel raske prognoosida," nentis Rekor.

Gate Tallinn… on multifunktsionaalne jaekaubanduspark, kus on ka lao-, logistika- ja äriruumid jpm

- Gate Tallinn on kinnisvaraarendusprojekt Tallinna piiril, Via Baltica ja planeeritava Tallinna ringtee ristmikul- Gate Tallinna projekti kogumaht hõlmab ligikaudu 240 900 ruutmeetrit, millest enamusele luuakse Baltikumi suurim jaemüügile keskenduv kaubanduskeskus suureformaadilistele jaemüügi kontseptsioonidele- Ülejäänud pind võetakse kasutusele lao-, logistika- ja äriruumidena- Keskuse avamine on planeeritud 2013. aasta sügiseks

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474