20. detsember 2011

Eesti Energia: Fortumist saab konkurent alles 2013

Eesti Energia näeb Fortum Elektris konkurenti alles 2013. aastast, enne seda Fortumi omanikuvahetusega elektriturul olulisi muudatusi ilmselt ei kaasne, ütles Eesti Energia elektrimüügi juht Karla Agan.

"Eesti elektrituru avanemise taustal on hea, kui 2013. aastaks tekib siinsel elektriturul Eesti Energia kõrvale teisi elektrimüüjaid. Ilma nendeta ei ole klientidel ju tegelikku valikut ning elektriturg avaneks vaid "paberil"," kommenteeris Agan täna avaldatud tehingut.

"Usume, et kõigile on kasulik, kui konkurents tekib kohe, esimesest päevast, nii nagu suurtarbijate puhul, mis liikusid avatud turule 2010. aasta kevadel. Enne turu avanemist Fortum Elektri omanikuvahetus ilmselt olulisi muudatusi ei tähenda," lisas ta.

Agan märkis, et praegu on Fortum Elektri näol tegemist võrguettevõtjaga nagu Jaotusvõrk, mis transpordib elektrienergiat oma teeninduspiirkonnas tootjalt tarbijale.

Fortum Elekter müüb elektrienergiat Läänemaal ja Viimsis. Ettevõttel on praegu Eestis 24 400 elektrienergiajaotus- ja elektrienergiamüügi klienti. Firma müügitulu ulatus 2010. aastali 15 miljoni euroni.

Fortumi kontsern ja Imatran Seudun Sähkö allkirjastasid täna lepingu, mille kohaselt ostab Imatra Seudun Sähkö Fortumi Eesti tütarettevõtte Fortum Elekter ASi. Samaaegselt loobub Fortum osalusest Imatra Seudun Sähkös.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474