22. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Caterpillar teatas ootusi ületavast kasumist

Caterpillar teatas täna kvartaalsest kasumist, mis oli kõrgem Wall Streeti ootustest, kuigi käive jäi madalamaks, vahendas CNBC.

Caterpillari kvartaalne kasum tõusis 2,54 dollari peale aktsia kohta, aasta tagasi oli kasum aktsia kohta 1,71 dollarit. Käibeks teatati 16,45 miljardit dollarit, mis aasta tagasi oli 15,72 miljardit dollarit. Analüütikud ootasid Caterpillarilt 16,79 miljardi dollari suurust käivet ja 2,22 dollarit kasumit aktsia kohta.

Caterpillar, ehitus- ja kaevandusseadmete tootja, hoiatas, et 2012. aasta kasum ja käive tulevad eelnevalt teatatust madalamad, seega käivad kaasas globaalse majanduskasvu tempoga. Kuigi ettevõte ei ennusta päris majandussurutist, ollakse siiski suhteliselt pessimistlikud globaalse majanduskasvu suhtes.

Ettevõte alandas aastast väljavaadet kasumi suhtes 9 kuni 9,25 dollari peale aktsia kohta, enne oodati 9,4 dollarit aktsia peale. Käibeks ootab Caterpillar 66 miljardit dollarit, kuigi enne arvati, et aastane käive tuleb 68 kuni 70 miljardit dollarit.

Peale kvartaalsete tulemuste teatamist, kukkus ettevõtte aktsia hind. Peale USA kauplemispäeva keskpäeva oli Caterpillari aktsia hind +1,44%, 85,07 dollari peal.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474