26. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ossipenkol viis Tallinna jäätmeveopiirkonda taskus

Tallinna keskkonnaamet kinnitas Ida-Virumaa suurärimehe Nikolai Ossipenkoga seotud OÜ Ekovir võitjaks viies Tallinna piirkonnas läbi viidud prügiveohankes. Konkurendid võivad selle otsuse aga vaidlustada.

„Vaatame advokaatidega otsuse üle ning, kui on alust, siis selle ka vaidlustame,” sõnas Eesti Keskkonnateenused AS (endise nimega Veolia Keskkonnateenused AS) juhatuse liige Argo Luude Tallinna keskkonnaameti juhataja Otto Popeli allkirja kandvat käskkirja kommenteerides.

Luude märkis skeptiliselt, et hanget võita on lihtne, kuid pärast tuleb hanget täitma asuda ja see on hoopis keerulisem.

Tema sõnul saavad tallinlastel ees olema väga põnevad ajad, kas ja kuidas Ekovir selle pakutud hinnaga tööle hakkab. Samuti tuleb neil minimaalselt 16 autot tööle panna, kogu see logistika ja inimeste tööle võtmine veel lisaks.

„Mina võrdlen seda maja ehitamisega, kus tellija on võhik, projektijuhil on see elu esimene projekt ning ehitaja, kes seni on koerakuudi valmis teinud, peab järsku pilvelõhkuja püsti panema. Elu on näidanud, et selline kooslus ei tööta,” lisas Luude.

AS Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg on varem öelnud, et Ekoviri poolt konkursil pakutud hinnad on selgelt selle turupiirkonna tegelikke kulusid ja ettevõtetele kehtivaid maksukohustusi arvestades alla pakutud.

Ekoviri juhatuse liikmel Tiit Lillemetsal ei olnud aega eilset Tallinna keskkonnaameti otsust kommenteerida. Varem on ta Äripäevale kinnitanud, et alla omahinna nad pakkumusi ei teinud ning seni Ida-Virumaal prügi vedanud ettevõtte eesmärk on tegevust Tallinnas ja mujal Eestis laiendada.

Viies Tallinna piirkonnas läbiviidud prügiveo hankele kvalifitseerusid OÜ Ekovir, Priigivedu OÜ, OU Adelan Prügiveod, Ragn-Sells AS ja Eesti Keskkonnateenused AS. Hankemenetlusest kõrvaldati Tšehhi ettevõte Komwag, kuna ta ei esitanud asukohamaa maksuhalduri tõendit maksuvõlgade puudumise kohta.

Ekoviri teenindatavateks piirkondadeks saavad Põhja–Tallinna jäätmeveopiirkond nr 6, Põhja–Tallinna jäätmeveopiirkond nr 7, Haabersti jäätmeveopiirkond nr 1, Kesklinna jäätmeveopiirkond nr 9 ja Kristiine jäätmeveopiirkond nr 5.

Kes on kes

OÜ Ekovir

Juhatuse liige on Nikolai Ossipenko kasupoeg Tiit Lillemets. Ettevõtte osanik on OÜ I.V.P.Keskus, mille juhatuse liige ja osanik on Natalia Ossipenko. Nikolai Ossipenko oli I.V.P.Keskus omanik 2004-2009 aastani.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474