28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aknatootja: me ei saa päris ise elektripaketti valida

Kuna asume rendipinnal ja siin piirkonnas on elekter jagatud erinevate tarbijate vahel, siis ei saa me üksinda elektripaketti valida, ütles Tartus puitaknaid ja -uksi tootva ASi Lasita Aken tegevdirektor Helena Randoja.

Tema sõnul pole nende firmal otselepingut ei Eesti Energiaga ega ühegi teise elektrienergia müüjaga. "Oleme sõltuvuses teistest samast alajaamast elektrit saavatest klientidest. Seega oleme natuke sundseisus, et mida nii-öelda kolhoosikord ütleb," lausus Randoja.

"Küll aga on rendileandja meie arvamust küsinud ja me oleme oma ettepaneku talle ka teinud. Meie kui suhteliselt suure energiatarbija huvi on saada pakett, mis oleks mõjutatav tarbimise momendist. Meile sobiks kas fikseeritud hind, aga ka mingi liikuva hinnaga pakett," lisas ta.

Äripäev küsib täna väikeettevõtjatelt, kas nad on firmale ja ka eraisikuna elektripaketi ära valinud ning millest valikul lähtusid. Väiksematel ettevõtetel on viimane aeg hakata uueks aastaks elektripaketti valima. Kui tahta uue aasta algusest osta elektrit uuelt müüjalt, tuleb leping sõlmida 10. detsembriks.

"Tark ei torma," põhjendas Randoja, miks ta eraisikuna vähemalt esialgu mingit paketivalikut ei tee. "Vaatan, mis toimuma hakkab. Ilmselt peaks hoopis hakkama jälgima, kuidas elektrit tarbid. Elektritarbimise harjumus peaks muutuma ja see väga ei sõltu sellest, kes seda energiat pakub."

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474