10. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elering: sõlmitud on üle 343 000 elektrilepingu

Eleringi andmetel oli täna kella 11 seisuga sõlmitud üle 343 000 elektrilepingu. Uue aasta algusest kehtima hakkavaid lepinguid saab sõlmida veel täna ning kui elektrimüüjat ei vahetata, siis ka kuu lõpuni.

Võimalik on jääda ka üldteenuse kasutajaks.

Edaspidi saab lepinguid sõlmida ja elektrimüüjat vahetada iga kuu, kuid et leping hakkaks kehtima järgmisest kuust, peaks see olema sõlmitud eelmise kuu kümnendaks kuupäevaks, kirjutab ERR. Näiteks kui klient soovib, et tema leping hakkaks kehtima alates 1. veebruarist 2013, tuleb tal sõlmida leping hiljemalt 10. jaanuariks, vahendasid ERRi raadiouudised.

Kui lepe jääb sõlmimata, tagatakse elekter üldteenusega. Hinna aluseks on siis eelmise kuu keskmine börsihind, millele lisandub ettevõtte mõistlik kasum. Kasumimarginaali jälgib konkurentsiamet.

Kõik elektrisse puutuv käib läbi Eleringi. "Kella 11 ajal oli sõlmitud 343 400 lepingut, mis tähendab, et 48,8% tarbimiskohtadest on lepingutega kaetud," ütles Eleringi esindaja Ain Köster ERRi uudisteportaalile.

Ta lisas, et tõenäoliselt saab täna õhtuks 50% täis.

"Tänane päeva keskmine börsihind on 44 eurot megavatt-tund, ehk 4,4 senti kilovatt-tund. Fikseeritud hind, millega inimesed reaalselt praegu ostavad, on 3 senti," märkis Köster.

Eesti suurima elektrimüüja, Eesti Energia müügi- ja teenindusdirektori Sten Argose sõnul oli neil eileõhtuse seisuga sõlmitud 296 000 elektrimüügilepingut.

"Nädalavahetusel tuli juurde üle 30 000 lepingu. Lepingute sõlmimine ei kao kuskile, see jätkub. Iga kuu võib lepinguid teha ka tulevikus, lihtsalt peab arvestama seda, et ta hakkab kehtima järgmise kuu algusest, kui see on sõlmitud 21 päeva enne kuu lõppu," rääkis Argos.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474