12. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rein Voog: meie sektoris peamiselt halvad seadused

Eesti Teenusmajanduse Koda kuulutas välja konkursi, mille käigus selgub 2012. aasta parim ja halvim seadus. Eesti Mäetööstuse Ettevõtete Liidu juhatuse esimees Rein Voog tõdes, et nende sektoris on pigem halvad seadused.

"Konkurentsitult halvima seaduse nimekirja läheb valitsuse määrus "Riigile kuuluva maavaravaru kaevandamisõiguse tasumäärad" küll," lausus Voog.

Tema sõnul on nende sektori puhul reeglina niimoodi, et aasta lõpus valitsus korraldab finantsilise üllatuse. Ta nimetas, et eelmisel aastal oli selleks erimärgistusega diislikütuse kaotamise võimalus, üle-eelmine aasta keskkonnatasude tõus. "Millegi pärast valitsus „armastab“ mäetööstust just aasta lõpus ja sellest aspektist vaadates, et eelarves hakkab raha puudu jääma. Kahjuks oleme me mitmendat aastat järjest need kõige äärmised," kommenteeris Voog.

Küsimusele, milline on selle aasta parim seadus, vastas Voog, et nende sektoris ei tulegi kohe meelde, milline see parim seadus võiks olla. „Kindlasti on ka positiivseid asju olemas. Ei saa kogu elu vaadata mustades toonides, kuigi meie puhul aasta lõpp kisub natukene nutuseks,“ sõnas Voog.

Eesti Teenusmajanduse Koda kuulutas täna avatuks konkursi, mille käigus selgitatakse jaanuari keskpaigaks välja 2012. aasta parim ja halvim seadus. Äripäev uurib ettevõtetelt, milline on nende hinnangul selle aasta parim ja halvim seadus.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474