4. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna avatakse Luige ristmik

Luige eritasandilisel ristmikul avatakse täna liiklusele kogu objekt. Liiklus Tallinna-Rapla-Türi maanteel hakkab suunduma üle viadukti. 

Tallinna ringtee ja Tallinna-Rapla-Türi maantee ristumistelt on kaotatud foorristmikud ning asendatud need kahe ringristmikuga. Kiiruspiirang viaduktil on 60 km/h.

„Vaatamata lõppenud teedeehitushooaja keerukatele ilmaoludele õnnestus ehitajal töödega jõuda niikaugele, et tänase seisuga on võimalik avada liiklus kogu uues sõlmes vastavalt lõplikule projektlahendusele,“ lausus Nordecon ASi teedeehitusdirektor Jaanus Taro. „Loodan, et sääraseid ummikuid ristmikul enam ei näe kui varasemalt ning liiklus kulgeb ka tipptundidel turvaliselt.“

Leping Luige eritasandilise ristmiku ehitamiseks sõlmiti 7. septembril 2011 Maanteeameti ja ühispakkujate Nordecon AS ning Järva Teed AS vahel. Kuigi objekti lepingujärgne valmimistähtaeg on juuni lõpp 2013, on enamus töid objektil tänaseks lõpetatud. Jäänud on vaid haljastus ja mõned liikluskorraldustööd.

Ehituse käigus asendati endine Tallinna ringtee ning Tallinna-Rapla-Türi maantee ristumine viaduktiga üle Tallinna ringtee. Rajatud eritasandiline ristmik muudab liiklusvood sujuvamaks ja ohutumaks. Ligi 3kilomeetrine Tallinna ringtee lõik ehitati I klassi maantee nõuetele vastavaks neljarajaliseks (2+2) eraldusribaga maanteeks. Tallinna-Rapla-Türi maanteele rajati kaks ringristmikku, mis hõlbustavad liiklemist kahe maantee vahel. Piirkonnas ehitati välja ka kogujateede ning  jalg- ja jalgrattateede võrgustik vastavalt elamupiirkondadele ja bussipeatuste asukohtadele, sealhulgas rajati viadukt jalakäijatele ja jalgratturitele üle Tallinna ringtee.

Nordecon AS on 1989. aastal asutatud Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid. 2006. aasta maist on Nordecon noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsil. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 10 tütarettevõtte. Kontserni konsolideeritud auditeeritud müügitulu oli 2011. majandusaastal ligi 150 miljonit eurot. Kontsern annab tööd ligikaudu 750 inimesele.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474