9. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tüliõunast Kristiine turg läks lammutamisele

Täna algas Kristiine turu lammutamine, mille ehitamise ebaseaduslikuks tunnistamise saaga on käinud juba pea kolm aastat.

„Ma täpselt viimaseid uudiseid ei tea, kas seal lammutatakse või mitte, aga tegevus lõpetatakse seal ära,“ ütles Kristiine linnaosa vanema asetäitja Jannu Kuusik.

2010. aastal sai endine kaitsepolitseinik ja värske keskerakondlane Andres Rozalka linnavalitsuselt loa hakata ehitama Kristiine turgu. Tallinna linn oli seda maad riigilt endale taotlenud aga põhjendusega, et sinna rajatakse laste mänguväljak. Harju maavanem Ülle Rajasalu vaidlustas turu ehituse ja kahes kohtuastmes tunnistati turu rajamine ebaseaduslikuks. Riigikohus ei võtnud mullu märtsis Tallinna apellatsioonikaebust aga üldse arutlusele.

Hoolimata käimas olevast kohtuvaidlusest ehitati Kristiine turg kiiresti valmis ja avati pidulikult 2010. aasta novembris. Korralikult käima turg aga ei läinudki, sest olukord oli rentnikute jaoks ebakindel.

Andres Rozalka ja Olesja Rozalka lahkusid Kristiine turu omanikfirma Ühinenud Turud osanike hulgast mullu veebruaris. Praegu on firma omanikeks äriregistri andmetel Taivo Tali ja Sergei Semjonov. Andres Rozalka aga soovitab helistada hoopis firma juhatuse liikmele Margus Tammele, keda hetkel veel pole õnnestunud telefonitsi tabada. "Mina sellega enam ei tegele," kinnitas Rozalka täna.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474