16. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ärihaid ehitavad supervillasid

Kinnisvarabüroo 1Partner Kinnisvara andmeil rajavad tuntud ettevõtjad ülikalleid villasid. Mullu müüdi Eesti kalleim maja 2,2 miljoni euroga.

Kalleim krunt, asukohaga Nõmmel, maksis büroo andmeil miljon ja korter Tallinna kesklinnas 494 000 eurot. Odavaim korter müüdi seevastu 300, maja saja ning krunt 500 euro eest.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul toimusid kõik aasta suuremad tehingud Tallinnas ja Harjumaal. "Ülikallid lepingud on Eesti oludes küllalt harvad, pigem alla kümne kuus, kuid aastatagusega võrreldes tehakse selliseid tehinguid oluliselt enam," ütles ta.

Vahteri sõnul enam kallist kinnisvara alla ehitusmaksumuse käest ei anta ja nimetatud projektide pealt võttis esialgne arendaja ka väikese kasumi. "Vaikselt ehitatavad küllalt tuntud Eesti enda äriinimesed supervillasid juurde ja eks nüüd kindlasti tuntakse huvi, kes ja kus täpselt need tehingud tegi, kuid isikute privaatsusest ja andmekaitsest lähtuvalt ei saa konkreetsemaks minna," lisas ta.

Tallinnas kasvas tehingute arv mullu 10 066ni ehk 14,3% – seejuures korteritehinguid tehti 23% ning kruntidega 7,9% enam. Majade müük kahanes ligi viiendiku võrra.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474