16. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ärihaid ehitavad supervillasid

Kinnisvarabüroo 1Partner Kinnisvara andmeil rajavad tuntud ettevõtjad ülikalleid villasid. Mullu müüdi Eesti kalleim maja 2,2 miljoni euroga.

Kalleim krunt, asukohaga Nõmmel, maksis büroo andmeil miljon ja korter Tallinna kesklinnas 494 000 eurot. Odavaim korter müüdi seevastu 300, maja saja ning krunt 500 euro eest.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul toimusid kõik aasta suuremad tehingud Tallinnas ja Harjumaal. "Ülikallid lepingud on Eesti oludes küllalt harvad, pigem alla kümne kuus, kuid aastatagusega võrreldes tehakse selliseid tehinguid oluliselt enam," ütles ta.

Vahteri sõnul enam kallist kinnisvara alla ehitusmaksumuse käest ei anta ja nimetatud projektide pealt võttis esialgne arendaja ka väikese kasumi. "Vaikselt ehitatavad küllalt tuntud Eesti enda äriinimesed supervillasid juurde ja eks nüüd kindlasti tuntakse huvi, kes ja kus täpselt need tehingud tegi, kuid isikute privaatsusest ja andmekaitsest lähtuvalt ei saa konkreetsemaks minna," lisas ta.

Tallinnas kasvas tehingute arv mullu 10 066ni ehk 14,3% – seejuures korteritehinguid tehti 23% ning kruntidega 7,9% enam. Majade müük kahanes ligi viiendiku võrra.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474