18. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Projekteerimiskonverents IntelProject 2013

27. veebruaril korraldab Tallinnas Ehitusuudised.ee koostöös Eesti Projektbüroode Liidu, Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Ehitusinseneride Liiduga konverentsi „IntelProject  2013“. Esinejad on nii Eestist kui ka piiri tagant ning konverentsil kuulutatakse välja aasta ehitusprojekt 2012.

Aeg:                           27. veebruar 2013 Nordic Hotel Foorum, Viru väljak 3, Tallinn Ehitusuudised.ee Eesti Projektbüroode Liit

Koht:                         

Korraldaja:              

Koostööpartnerid: 

                                    Eesti Arhitektide Liit                                    Eesti Ehitusinseneride Liit

Konverents IntelProject 2013 toob Tallinnasse kokku maailma projekteerimise tipptaseme, FIDIC föderatsiooni juhi, väliseksperdid ning tunnustatud ettevõtjad nii Eestist kui ka naaberriigist. IntelProject on esmakordne konverents mis on suunatud arhitektide, projekteerijate, inseneride ning kogu Eesti ehitussektori tulevikuväljavaadetele. Konverentsil kuulutatakse esmakordselt välja ka auhinnavõitja konkursil „Aasta Ehitusprojekt 2012“, mis tunnustab hea ehitustava põhimõtteid järginud ehitisi.

IntelProject 2013 konverentsile on oodatud projekteerijad, arhitektid, insenerid, arendajad, ehitusettevõtjad ning kõik kellel on kaasa öelda Eesti ehitusprojekteerimise arengusse.

Konverentsi peaesinejad:

Enrico Vink  International Federation of Consulting Engineers (FIDIC) tegevjuht (Šveits)Professionaalne ettevalmistus homsel päeval

Projekteerijate puhul on tegemist professionaalsete inimestega, ent objektide valmimisel kipub professionaalsus kaduma – kuhu see kaob? Milles seisneb professionaalsus ja millised on vastutuse piirid? Millisena näeb maailma projekteerimise ja ehitussektori üks juhtivamaid organisatsioone, FIDIC, projekteerijate arenguvõimalusi ja vastutust?

Voldemar Kolga Tallinna Ülikooli professor

Põlvkondade kokkupõrge

Kas me tegelikult teame, mida noored projekteerijad mõtlevad ja ootavad? Kui efektiivselt kasutame noori ja nende intellektuaali kogu sektori arendamisel? Milline on nende nägemus projekteerijate sektori arendamisel? Tõehetk - kui efektiivselt me ikkagi kaasame noori ja kui kaasatult tunnevad nad ise?

Teemu Vehmaskoski, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL (Soome)

Kes on ja kust tulevad tuleviku projekteerijad?

Ehitusinseneride tuleviku ja konkurentsivõime tõstmise teemaga tegelevad väga aktiivselt paljud riigid, kuid millises ajalises perspektiivis. Soome ehitusinseneride liit on võtnud eesmärgiks saada selgust kes on need insenerid, kes asuvad aktiivselt konkureerima tööjõuturul aastatel 2020 – 2060. Kes on tuleviku tööjõud, missugune tase on projekteerijate ettevalmistusel kõrg- ja ülikoolides? Kust tuleb ja missugune on tuleviku tööjõud Eestis?

Tõnu Altosaar B+H Architects partner (Kanada)

Tänapäeva arhitektuur – kas suund perioodilisele tarbimisele?

Kui tähtis on tänane arhitektuuriline väärtus pikemas perspektiivis. Kui väärtuslikud on praegu rajatavad hooned 30 – 100 aasta pärast? Kuidas luua ning hoida väärtuslikku arhitektuuri ning ehitisi ja kui oluline on hoone kestvus? Maailmas praegu aktiivselt nii uusi pilvelõhkujaid projekteeriv ning kuni 50 aastat vanade kõrghoonete rekonstrueerimise projektidega tegelev maailma tipptegija Tõnu Altosaar teab.

Andrus Kõresaar KOKO Arhitektid

Miks projekteerija ei sära?

On liialt harv, kui hoone avamiselt saab tunnustust lisaks ehitajale ka arhitektid, projekteerijad ja insenerid. Mis seda põhjustab ning miks ei saada tihti projekteerijaid vääriline tunnustus ning sära. Kas on selle põhjuseks liigne tagasihoidlikkus või töö iseloom. Kuidas sellest läbi murda ja milliseid võimalusi see kaasa toob, teab palju silmapaistvaid hooneid projekteerinud KOKO arhitektibüroo üks juhtfiguure Andrus Kõresaar.

Tiit Paananen Skype Technologies tegevjuht

Tööjõu eskport - import

Võõrtööjõud – kas teda on vaja ja kes ta on? Kui palju me teda vajame? Mida saame ise teha, et oma intellektuaali väärtust ja pädevust tõsta piiri taga? Milliseid võimalusi pakub tegevuse laienemine välismaale? Kuidas saame viia ja reklaamida Eesti projekteerijate know-how-d välismaal. Kõige sellega on suurepäraselt hakkama saanud IT sektor. Mida on neilt õppida ja üle kanda? Teemal arutleb Maailmas ühe tuntuma tehnoloogiaettevõtte Skype Technologies juht Tiit Paananen.

Konverentsi eelregistreerimise soodushind on 18. veebruarini 179.- eurot +km (käibemaksuga 214,80 eurot). Konverentsi täishind alates 19. veebruarist 239.- eurot +km (käibemaksuga 286,80 eurot).

Registreerida on võimalik e-posti aadressile [email protected] või telefonil 6670 411.

Päevakava:

09.30 – 10.30   Konverentsile registreerimine

10.30 – 10. 45  Konverentsi avasõnad10.45 – 11.20   Professionaalne ettevalmistus homsel päeval                            Enrico Vink (Šveits) - FIDIC International juht11.20 – 11.50   Põlvkondade kokkupõrge                            Voldemar Kolga - Tallinna Ülikooli professor11.50 – 12.30   Kes on ja kust tulevad tuleviku projekteerijad?                            Teemu Vehmaskoski - Soome Ehitusinseneride Liit (RIL)12.30 – 13.30   Lõunapaus13.30 – 13.45   Aasta Ehitusprojekt 2012 väljakuulutamine ja                            võitjate autasustamine13.45 – 14.15   Tänapäeva arhitektuur – kas suund perioodilisele tarbimisele?                            Tõnu Altosaar - B+A Architects (Kanada)14.15 - 14.45    Miks Projekteerija ei sära?                            Andrus Kõresaar - KOKO Arhitektid14.45 - 15.15    Tööjõu eksport - import?                            Tiit Paananen - Skype Technologies tegevjuht15.15 - 16.00    Arutlusring16.00 - 16.10    Konverentsi lõpetamine

Kohtumiseni konverentsil.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474