7. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Kütte soojuse hind langeb mitmendat kuud

Alates eelmise aasta oktoobrist on ASi Tallinna Küte soojuse müügihind tarbijale langenud 5,1 protsenti.

Jaanuari soojuse müügihind odavnes võrreldes detsembriga 1,4 protsenti, olles koos käibemaksuga 74,95 eurot MWh kohta. Hinnalanguse on  maagaasi ja sisseostetava soojuse hinnamuutused.

Ettevõte prognoosib müüa tallinlastele soojust alla ametliku piirhinna ka veebruaris, märkis Tallinna Kütte juhatuse esimees Priidu Nõmm.

"Soojuse hinda aitab edaspidi kõige rohkem kontrolli all hoida kohalike taastuvkütuste kasutamine. Tallinna Kütte prioriteet on suurendada biomassi ja alternatiivsete kütuste osakaalu soojuse tootmisel, mis võimaldab hoida soojuse hinna stabiilsemana ning vähendada hinnatõusu survet," rääkis ta.

Tallinna Kütte eesmärk on 2017. aastaks tõsta kohalike taastuvkütuste osakaal praeguselt 23 protsendilt 82 protsendile ning vähendada Tallinnas maagaasi osakaalu praeguselt 77 protsendilt alla 20 protsendi.

Ligi neljandiku kogu Tallinna Kütte müüdavast soojusest on hetkel toodetud kõige soodsamatel kohalikel taastuvkütustel. Ülejäänud osa soojusest toodetakse maagaasist.

Tallinna Küte toodab praegu orienteeruvalt 50 protsenti müüdavast soojusest oma katlamajades, kasutades selleks maagaasi. Ülejäänud osa ostab Tallinna Küte sisse Tallinna Elektrijaamalt, Iru Elektrijaamalt, Adven Eestilt ja väiksematelt tootjatelt.

Alates novembrist 2012 kuulub AS Tallinna Küte kodumaisele ettevõttele Elekter ja Küte, mille omanik on Kristjan Rahu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474