12. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra naftafond tegi esimese ostu USA kinnisvaraturul

Norralastele naftatuludest pensioniks raha koguv maailma suurim pensionifond ostis 49,9% osaluse viies ärikinnisvara projektis, mis on fondile esimene kinnisvarainvesteering teisel pool Atlandi ookeani maailma suurimas majanduses.

Oslost juhitav fond maksab New Yorgis, Washingtonis ja Bostonis asuvate varade eest umbes 600 miljonit dollarit, vahendab Bloomberg. Müüjaks oli TIAA-CREF, kes säilitas igas valduses 50,1% osaluse ja haldab neid edasi.

"Tegu on väga pika rännakuga," ütles Norra keskpanga investeerimisharu kinnisvarainvesteeringute investeerimisjuht Karsten Kallevig. "Meile kuulub umbes 5% fondi varadest hallata ning fond aina kasvab."

Kallevig lisas, et ühisäri USAs võib investeerida ostukeskustesse, ostes börsil noteeritud kinnisvarafonde. "Ostukeskused on huvitavad," ütles ta. "Kui sa soovid omada väga häid ostukeskusi USAs, siis noteeritud aktsiate ostmine on ilmselt parim moodus."

Norra fond, mis on kommertskinnisvara soetanud Londonis, Pariisis, Frankfurdis, Berliinis, Zürichis ja Sheffieldis, keskendub konservatiivsetele investeeringutele, nagu näiteks suured ärikeskused suurtes linnades. 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474