14. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salaplaaniga metsaomanik

Eesti üheks suuremaks metsamaa omanikuks kerkinud rootslane Jonas Wahlström ei taha rääkida, mis plaanid tal kümnete tuhandete hektarite metsamaaga on.

Jonas Wahlström Eestis maid kokku ostnud kümmekond aastat. Tema tegevuson  teinud murelikuks näiteks Saaremaa rahva, kes ei tea, mis on sellise aktiivse maa kokkuostmise eesmärk. Jonas Wahlströmi ja tema pere ettevõtte Metsnik OÜ käes olevate kinnistute loetelu hõlmab kinnistusraamatus 64 lehekülge.

Kui Metsnik OÜ nime on metsanduse ringkondades vähemalt kuuldud, siis inimesi selle taga ei teata. Metsamaahalduse ASi juht Juhan Küti sõnul on Metsnikul Pärnus kontor sama koridori peal, kus tema ettevõttelgi, aga nad ei ole seal kuigi palju tegevust märganud. "Meie mees ütleb, et nende meest praktiliselt ei näe seal kontoris. Neil vist majandustegevust väga palju ei ole, ostavad metsad kokku ning hoiavad neid," lausus Kütt.

Just sel moel varjus Wahlström tegutseda eelistabki. Kuigi temast on Rootsi ajakirjanduses aeg-ajalt kirjutatud ja ta on andnud ka intervjuusid, kutsutakse teda samas "supersalajaseks ärimeheks". Eriti madalat profiili on ta hoidnud just viimastel aastatel.

Ühe vähestest intervjuudest andiski ta eelmisel nädalal Dagens Industrile. "Kõige suurem asi oli see, et ma nägin ette, et maa ja metsa hinnad kasvavad väga palju," ütles ta lehele antud intervjuus, kõneldes sellest, kust ta on oma varanduse teeninud. "See oli juba aastal 1987 ja sellest ajast olen ma maasse investeerinud."

Mida arvavad rootslase metsaostust saarlased ja mida kirjutab mehest Rootsi majandusleht, loe tänasest Äripäevast.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474